Μήπως να φέρουμε τους Έλληνες του εξωτερικού στην πατρίδα και μεις να την κάνουμε;

Ό,τι και να γράφουν οι πικρόχολοι ξένοι, ό,τι και να λένε, ό,τι και να καταλογίζουν σε βάρος της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας στο τέλος εκείνη θριαμβεύει και αναγκάζει ακόμη και ορκισμένους εχθρούς της να σκύβουν το κεφάλι. Και όταν αναφερόμαστε στην ελληνική ναυτιλία εννοούμε από τον πλοιοκτήτη μέχρι τον Έλληνα ναύτη αλλά και όλους όσοι εργάζονται στη στεριά, στις ναυτιλιακές εταιρείες και συμβάλλουν με την τεχνογνωσία τους στην διατήρηση του ελληνικού θαύματος.

Την περασμένη Παρασκευή στο newmoney.gr δημοσιεύτηκαν δύο είδησης. Το περιοδικό ΤΙΜΕ έγραψε ότι η Ελλάδα

μπορεί να παλεύει με την κρίση χρέους, όμως, οι εφοπλιστές της παραμένουν πρώτη δύναμη στον κόσμο. «Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες αψηφούν σχεδόν κάθε στερεότυπο με το οποίο έχουν συνδεθεί οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια» επεσήμανε το περιοδικό.

Την ίδια μέρα η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία η Paragon Shipping του Μιχ. Μποδούρογλου εξασφάλισε από τους Κινέζους δάνειο 69 εκατ. για την κατασκευή δύο πλοίων. Οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στην κινεζική οικονομία από την οποία όμως έχουν και εκείνοι οφέλη, αφού λόγω της ανάπτυξής της εξασφαλίζει ναύλα.

Οι Έλληνες στην ανταγωνιστικότερη βιομηχανία του κόσμου αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα. Έχουν το μυαλό, την όρεξη και τη φαντασία να μεγαλουργούν.

Αυτόν τον Έλληνα έχει ανάγκη η πατρίδα και όχι την μεμψίμοιρο, κακομοίρη, απαισιόδοξο και καταστρεπτικό απέναντι σε ό,τι καλό πάει να φτιαχτεί. Οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν σε πάρα πολλούς τομείς αφού εκεί βρίσκουν το κατάλληλο περιβάλλον να αναπτυχθούν εκεί που υπάρχει κατά κύριο λόγο ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και μία ΚΑΝΟΝΙΚΗ αγορά.

Μήπως να φέρουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να μείνουν καμιά 30χρόνια στην Ελλάδα και μεις να αδειάσουμε τη γωνιά μπας και σώσουμε ό,τι σώζεται;

Blogger Μηνάς Τσαμόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα