“Μήπως μπλέξαμε άσχημα με τον κ. Καθηγητή;”

Τώρα που καταλαγιάζει η πρώτη έκπληξη για το νέο υπουργό Οικονομίας και αφού πρώτα μάθαμε αρκετές πτυχές της ζωής του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ακαδημαϊκή του καριέρα, είναι ώρα να αποδείξει σε όλους μας το γνωστό, “αρχή άνδρα δείκνυσι”.

Από αυτόν επίσης εξαρτάται αν θα τύχει μεγάλης περιόδου χάριτος από τα μέσα ενημέρωσης αλλά και από τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνησης αλλά και τους συναδέλφους στο υπουργικό συμβούλιο.
Τα πρώτα δείγματα γραφής πάντως ,προοιωνίζουν ότι έκαναν λάθος εκτίμηση όσοι πίστεψαν ότι θάχουν να κάνουν με ένα ήπιων τόνο προσηνή καθηγητή που

απρόσμενα έφθασε σε ένα από τα ύπατα αξιώματα της πολιτείας και θα είναι απόλυτα συνεργάσιμος.

Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά πολύ φοβούμαστε ότι ο πρωθυπουργός, αν θεωρούσε μεγάλο του βραχνά τον Θεοχάρη, με τον Γκίκα η κατάσταση θα είναι στο τετράγωνο ,λένε άνθρωποι του Μαξίμου.
Και τούτο γιατί είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά έχει στα χέρια του πραγματική εξουσία καθώς στις τράπεζες που δούλευε πριν, το τμήμα του με τις μελέτες και ο εν γένει ρόλος του, ήταν πολύ χαμηλά στην ιεραρχία του οργανογράμματος. Κι είναι λογικό στις τράπεζες τους κυρίαρχους ρόλους να κρατούν αυτοί που διαχειρίζονται επιτυχώς το χρήμα και οι ιδέες τους συμβάλλουν με διάφορους τρόπους στην αύξηση των κερδών.

Έτσι, ο τρόπος διορισμού του νέου επικεφαλής στο Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ανέδειξε και την πρώτη κόντρα με το Μαξίμου και ήδη αναρωτιούνται κάποιοι, “μήπως μπλέξαμε άσχημα με τον κ. Καθηγητή;”
Και τούτο γιατί δεν είναι μικρό πράγμα να έχει καλέσει από το Σάσσεξ τον κ. Μαν. Μαματζάκη το γραφείο του πρωθυπουργού, να τον στείλουν μάλιστα και στο Euroworking group ως αντικαταστάτη του κ. Τσακλόγλου και στην επιστροφή του να μαθαίνει ότι ο υπουργός Οικονομίας τον άλλαξε και στη θέση του έβαλε άλλο καθηγητή, τον κ. Χριστ. Στεφανάδη που συμπτωματικά προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιά όπως και ο υπουργός αλλά και οι πρώτοι 3 σύμβουλοι που προσέλαβε για να στελεχώσει το γραφείο του. Βέβαια είναι κατανοητό οι βασικοί συνεργάτες του , να είναι της επιλογής του, αλλά δεν μπορείς από την άλλη να γράφεις στα παλιά σου παπούτσια τη βούληση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η έκπληξη στο γραφείο του πρωθυπουργού για την εικόνα ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας που βγήκε προς τα έξω, είναι επιεικής χαρακτηρισμός.

Όπως επίσης ήταν έκπληξη για 3 πρώην συνεργάτες του Στουρνάρα στο υπουργείο όταν πληροφορήθηκαν από το ΦΕΚ ότι αντικαθίστανται από κάποιους άλλους επιλογής του νέου υπουργού, χωρίς καν κάποιος να τους κάνει την παραμικρή νύξη και να τους ενημερώσει προφορικά!

Ας ελπίσουμε το ίδιο “δυναμικός” και αποφασιστικός να αποδειχθεί ο κ. Χαρδούβελης και για τα συμφέροντα της χώρας και να διαψεύσει όλους εκείνους τους κακεντρεχείς που έσπευσαν να πουν ότι δεν ήταν επιλογή ΣαμαράΒενιζέλου, αλλά επιλογή της τρόικας!

Κι έχει επίσης μια καλή ευκαιρία να αποδείξει στον προϊστάμενο του πρωθυπουργό, πως δεν είναι “πουλητάρι” όπως αβασίμως διαδίδουν οι πρώην του προϊστάμενοι στις τράπεζες, προφανώς από ζηλοφθονία!

Blogger Βασίλης Στεφανακίδης
Keywords
Τυχαία Θέματα