Μίνι Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό την Κυριακή

Μια μίνι Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, συγκαλεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Κομισιόν συγκαλεί άτυπη συνάντηση εργασίας για θέματα μετανάστευσης και ασύλου στις Βρυξέλλες την Κυριακή, προκειμένου να συνεργαστεί με ομάδα των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των ενδιαφερόμενων κρατών μελών για την εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πριν την ανακοίνωση αυτή, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τη Γερμανίδα ομόλογο του Άγγελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

«Πιθανόν θα υπάρξει μια συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ της Άγγελα Μέρκελ, εμού και άλλων ηγετών για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής», εξήγησε ο Κουρτς λίγο πριν από την κοινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αυστρίας με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα ενισχυθούν σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Γερμανία», πρόσθεσε ο Κουρτς.

Διπλωματικές πηγές φαίνεται να επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με το DPA, ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τους ομολόγους της της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ισπανίας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες.


.

Keywords
Τυχαία Θέματα