Μίμης Δημητριάδης: Ο άγνωστος «mr. τροπολογία ΣΕΚΑΠ» του ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Οι φίλοι του τον φωνάζουν Μίμη. Εμείς τον μάθαμε ως Δημήτρη Δημητριάδη. Είναι ο βουλευτής Κοζάνης ο οποίος με πρωτοφανή κυνισμό και δίχως δείγμα ντροπής αποκάλυψε (ή αν θέλετε του… ξέφυγε) πως κατέθεσε την τροπολογία της ΣΕΚΑΠ δίχως να τη διαβάσει, μόνο και μόνο επειδή του την έδωσαν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν βέβαια κάτι

τέτοιο γίνονταν στις ημέρες διακυβέρνησης ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Να καταθέτει δηλαδή ένας βουλευτής από άσχετο νομό (Κοζάνης), τροπολογία για θέμα βιομηχανίας άλλου νομού (Ξάνθης) και μάλιστα για το σβήσιμο χρεών 38 εκατ. ευρώ όπως ήταν αυτά της ΣΕΚΑΠ.

Ποιος όμως είναι αυτός ο βουλευτής που στη λογική «δεν ήξερα – δεν ρώτησα» κατέθεσε αυτή την τροπολογία που θα τον κυνηγάει πλέον για μια ζωή;

Γεννημένος το 1961, ο Μίμης Δημητριάδης ζει και εργάζεται στην Πτολεμαίδα. Για την ακρίβεια υπήρξε και ο ίδιος κατά το πρότυπο μιας κυβέρνησης που εργολάβων και κατασκευαστών (μεγάλο μέρος των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ διετέλεσαν μηχανικοί κι εργολάβοι) κατασκευαστής στον ιδιωτικό τομέα.

«Καβαλώντας» το κλίμα ΠΑΣΟΚ, όταν δηλαδή στη δεκαετία του ’80 ακόμα και ο πιο άσχετος Έλληνας γινόταν κατασκευαστής, ο Λογιστής με σπουδές σε ΤΕΙ κ. Δημητριάδης έκανε κάποιο καλό για την εποχή κομπόδεμα. Στον αρκετό ελεύθερο του χρόνο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που έκτιζαν, πουλούσαν και κατόπιν έτρωγαν τα έτοιμα (τα οποία δεν ήταν και λίγα τα τότε χρόνια), ο ίδιος ασχολήθηκε με τι άλλο; Με αυτό που γνωρίζουν πολλοί καλά οι Αριστεροί. Τον ακτιβισμό. Για την ακρίβεια συμμετείχε στο Αυτοδιοικητικό κίνημα ως μέλος του «Ρεύματος πολιτών» και στο Αναπηρικό κίνημα, ως πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής «Ορίζων». Επίσης υπήρξε συντονιστής της Περιφεριακής Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας.

Αυτές οι κοινότητες πολιτών τον επέβαλλαν ως υποψήφιο ενώ ανήκει στην ομάδα εκείνων που λένε «Τσίπρας και ξερό ψωμί» καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015 όντας στις λίστες του κόμματος. Ο ίδιος φέρεται να είναι από τα στελέχη εκείνα που επιδιώκουν ασμένως να ξαναγίνουν βουλευτές και που αγωνιούσε για το τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση με την αποκρατικοποίηση μέρους της ΔΕΗ. Σε κλειστούς κύκλους της Κουμουνδούρου, είχε ζητήσει να υπάρξει μια κάποια λύση, καθώς «το κόμμα κινδύνευε να μην εκλέξει βουλευτή στη Δυτική Μακεδονία όπου η ΔΕΗ κάνει κουμάντο…». Η αγωνία του φυσικά ποτέ δεν ήταν το τι θα συμβεί στο κόμμα. Ο ίδιος, έχοντας χτίσει καριέρα επάνω στη ΔΕΗ και μηχανισμό, θέλει όχι μόνο να επανεκλεγεί, αλλά και να καταλάβει υπουργικό θώκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα