Μικτή η εικόνα στην Ασία, αναζωπυρώνονται οι εμπορικές εντάσεις

Μικτή ήταν η εικόνα στις αγορές της Ασίας την Τετάρτη, εν μέσω της αμφίβολης αισιοδοξίας των επενδυτών μετά τις απότομες απώλειες στη Wall Street χθες το βράδυ.

Οι μεγαλύτερες αγορές της Κίνας ενισχύθηκαν, με το δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται κατά 0,23%. Ο δείκτης της Σαγκάης αυξήθηκε κατά 0,21% για να κλείσει στις 2.651,51 μονάδες. Ο δείκτης Shenzhen παρουσίασε κέρδη 0,544% για να τερματίσει την διαπραγμάτευση σε περίπου 1.386,43 μονάδες.

Η κίνηση στην Κίνα ήρθε

αφότου οι Η.Π.Α. ανέφεραν την Τρίτη ότι το Πεκίνο δεν κατάφερε να αλλάξει τις «αθέμιτες και αδικαιολόγητες» πρακτικές του στο επίκεντρο του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο οικονομικών δυνάμεων.

Τα ευρήματα εκδόθηκαν σε επικαιροποίηση της έρευνας του Αντιπροσώπου των ΗΠΑ σχετικά με τις πολιτικές πνευματικής ιδιοκτησίας και εμποροίου τεχνολογίας της Κίνας, η οποία προκάλεσε τους πρόσφατους δασμούς της Ουάσιγκτον στις κινεζικές εξαγωγές.

Αλλού στην Ασία, ωστόσο, οι μετοχές έκλεισαν κυρίως χαμηλότερα. Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,35% για να κλείσει στις 21.507,54 μονάδες και ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,6% κλείνοντας στις 1.615,89 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,29% για να κλείσει στις 2.076,55 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα