Μικτή η εικόνα στην Ασία - Άνοδος στην Κίνα μετά τη νέα κίνηση στήριξης των αγορών

Οι κινεζικές αγορές ξεχώρισαν σε μια ημέρα ευμετάβλητων προσήμων στην Ασία, λαμβάνοντας ώθηση από τη νέα κίνηση χαλάρωσης του περιθωρίου trading, μετά την απόφαση των αρχών για μείωση του κόστους δανεισμού για τις χρηματιστηριακές, αλλά και την επαναφορά του βραχυπρόθεσμου δανεισμού προς τις επιχειρήσεις.

Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ότι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι ήρεμη, λόγω και της απουσίας δημοσιοποίησης οικονομικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ και την

Κίνα. Παράλληλα, αρκετές αγορές θα είναι κλειστές στις 25 Μαρτίου που συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Οι κινεζικές αγορές έκλεισαν με κέρδη και συγκεκριμένα, με άνοδο 1,49% για τον Shanghai composite και 1,6% για τον Shenzhen composite. Στο Χονγκ Κονγκ η άνοδος ήταν της τάξης του 0,3%.

Ανάμεσα στους τομείς που επωφελήθηκαν περισσότερο ήταν ο χρηματιστηριακός, με τον σχετικό υποδείκτη να ενισχύεται 3,2%. Η χρηματιστηριακή Founder Securities ενισχύθηκε κατά 10%, η Citic Securities κατά 8,79% και η Haitong Securities κατά 7,70%.

Τα κέρδη ακολούθησαν την απόφαση της κρατικής China Securities Finance Corp. να μειώσει το επιτόκιο χορήγησης δανείων 182 ημερών στις χρηματιστηριακές στο 3% από το 4,8% προηγουμένως. Η εν λόγω απόφαση στηρίζει στην εκκολαπτόμενη ανάκαμψη των κινεζικών χρηματιστηρίων που έχουν βιώσεις μια από τις χειρότερες κρίσεις τους πρώτους μήνες του έτους.

Στην υπόλοιπη Ασία η εικόνα είναι μικτή. Μια μικρή υπαναχώρηση των τιμών του πετρελαίου υποχρέωσε σε απώλειες 0,5% τον S&P/ASX 500 της Αυστραλίας, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε κατά 0,3%. Στην Ιαπωνία ο Nikkei σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,25%, ενώ αντίθετα στην Ινδία ο Sensex ενισχύθηκε 0,66%, ενώ στην Ταϊβάν το χρηματιστήριο κατέγραψε οριακά κέρδη 0,02%.

Keywords
Τυχαία Θέματα