Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Τα μικτά πρόσημα ήταν το χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά το κλείσιμό τους την Τετάρτη, ωστόσο, η πλειονότητά τους ολοκλήρωσε σε θετικό έδαφος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στο κλείσιμο, με τις μετοχές της τεχνολογίας να κερδίζουν 1,4%, ενώ εκείνες του λιανικού εμπορίου υποχώρησαν κατά1,7%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,66% στις 7.170 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,15% στις 15.476 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,47% στις

6.927 μονάδες.

Η ιρλανδική εταιρεία DCC ενισχύθηκε κατά 8,9% μετά την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών Almo Corporation, γεγονός το οποίο ώθησε την JPMorgan στο να αυξήσει την τιμή στόχο της DCC. Ο βελγικός όμιλος λιανικής Colruyt υποχώρησε 9%.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτινάχθηκε τον Νοέμβριο, καθώς οι τιμές καταναλωτή συνέχισαν να εκτοξεύονται, την ώρα που αναμένεται κρίσιμη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,1% τους 12 μήνες έως τον Νοέμβριο, από 4,2% τον Οκτώβριο, που ήταν ήδη η πιο μεγάλη βουτιά της τελευταίας δεκαετίας και υπερδιπλάσιος από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή κρίση: Το ράλι για τις τιμές του φυσικού αερίου και οι «άμυνες» της Ευρώπης

Άλλαξε χέρια το «διαμάντι» της Θεσσαλονίκης, στα αζήτητα το σαλέ των Κουτσολιούτσων και το «απομεινάρι» των Bodyline (pics)

ΛΑΡΚΟ: Στοίχημα ανάλογο της ΔΕΗ η διάσωση της βιομηχανίας

Keywords
Τυχαία Θέματα