Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε έδαφος μικτών προσήμων έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την πλήρη έγκριση που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού από την από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 471,79 μονάδες. Ο γαλλικός CAC-40 υποχώρησε 0,3% στις 6.664,31 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,2% στις 7.128,78 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX-35 έχασε 0,2%.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος

ξεχώρισε σήμερα με άλμα σχεδόν 2% στον απόηχο της ανακοίνωσης της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ότι έδωσε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Η μετοχή της Sainsbury υποχώρησε σχεδόν 5% την Τρίτη. Η μετοχή της Marks & Spencer ανέβηκε πάνω από 4%.

Στο μεταξύ, η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες οδήγησαν σε ισχυρότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη στη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο μετά τη χαλάρωση των περιορισμών της Covid-19, ανέφερε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, σε αναθεώρηση προηγούμενης εκτίμησής της.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% – ήταν ελαφρώς υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για άνοδο 1,5%. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 9,8%. Ωστόσο, το ΑΕΠ παραμένει χαμηλότερα κατά 3,3% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, το διάστημα δηλαδή πριν ξεκινήσει η πανδημία κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα

Νέα μέτρα – ανεμβολίαστοι: «Tσουχτερά» πρόστιμα για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς (vid)

«Farmer Bill»: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ – Γιατί αγοράζει γη

Εφορία: Πότε και πώς διαγράφονται οι οφειλές – Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα