Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Ο καλύτερος μήνας των τελευταίων ετών για τον πανευρωπαϊκό δείκτη

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,06%. Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας σημείωσαν απώλειες άνω του 1%. Οι μετοχές της τεχνολογίας έκλεισαν επίσης τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα από Apple

και Amazon.

Σε μηνιαία βάση, ο Οκτώβριος ήταν ο καλύτερος μήνας των τελευταίων 7 ετών για τον Stoxx600, αφού ενισχύθηκε κατά 4,6%, διαγράφοντας τις απώλειες του Σεπτεμβρίου.

Η Volvo ενισχύθηκε κατά 22%. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Argenx κέρδισε πάνω από 7,6%. Η μετοχή της BBVA και η ιατρική εταιρεία τεχνολογίας Convatec σημείωσαν άνοδο 7%. Η εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft σημείωσε άνοδο 4%.

Ο ολλανδικός κατασκευαστής φωτιστικών Signify ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση χαμηλότερα κατά 4,5% χαμηλότερα. Η φινλανδική Qt Group υποχώρησε πάνω από 10%.

Διαβάστε περισσότερα

Στα σκαριά ριζικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια

Σκάνδαλο Akazoo: Η κομπίνα που έστησε η ελληνική startup θα της κοστίζει $38,8 εκατ.

Ο πληθωρισμός χτυπά την Ευρωζώνη – Ντόμινο αυξήσεων λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους

Keywords
Τυχαία Θέματα