Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Άλμα 1,78% για τον DAX

Μικτά πρόσημα σήμερα για τις ευρωαγορές με τον DΑΧ να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο 1,78%

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 397 μονάδες. Ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,11% στις 7.484 μονάδες, ο DAX κινήθηκε ανοδικά 1,78% στις 13.465 μονάδες, o CAC 40 ενισχύθηκε 0,20% στις 5.514 μονάδες, o FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,87% στις 22.991 μονάδες και ο IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,16% στις 10.506 μονάδες.

Οι μετοχές πρώτων υλών είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο περί του 3% μετά τα θετικά μακροοικονομικά

στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα και το ράλι στις τιμές των μετάλλων.

Η βρετανική εταιρεία λιανικής Next σημείωσε πτώση πάνω από 8% μετά την ανακοίνωση ότι το trading παραμένει «εξαιρετικά ευμετάβλητο», παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν το γ' τρίμηνο. Η Marks and Spencer συμπαρασύρθηκε επίσης με πτώση 4,21% και η H&M με απώλειες 1,33%.

Ο κλάδος του αυτοκινήτου σημείωσε άνοδο πάνω από 2%, με οδηγούς την Porsche και τη Volkswagen.

Οι μετοχές τεχνολογίας έκαναν επίσης άλμα λίγο μετά το άνοιγμα, χάρη στην ανακοίνωση κερδών. Η μετοχή της Sony κατέγραψε άνοδο 11,44% μετά τα αποτελέσματα β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Standard Chartered ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το γ' τρίμηνο με άνοδο 78%, στα $814 εκατ. καθώς κατάφερε να αποφύγει τις βαριές απώλειες που είχε υποστεί πέρυσι από κόκκινα δάνεια και ιδιωτικά κεφάλαια. Ωστόσο, κατέγραψε απώλειες 6,16% καθώς οι επενδυτές κεξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης της.

Η φαρμακευτική Indivior σημείωσε άνοδο 7,80% μετά την έγκριση που έλαβε για ένα νέο φάρμακο για τη θεραπεία εθισμού στα απιοειδή.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η σημερινή συνάντηση της Federal Reserve , όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική. Οι αναλυτές δεν αναμένουν σήμερα ανακοινώσεις για τα επιτόκια, με την επόμενη αύξηση πιθανότατα τον Δεκέμβριο, ενώ η σημερινή αναμένεται να είναι και η τελευταία προτού ο πρόεδρος Τραμπ ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη της Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα