Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Με μικτά πρόσημα κλείνουν την Τρίτη οι ασιατικές αγορές, με την Κίνα να ανακάμπτει μετά την χτεσινή πτωτική συνεδρίαση.

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες δεν ήταν αισιόδοξες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επενδυτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 1,34%. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,17% και ο Shenzhen Composite υποχωρεί κατά 0,46%.

Στο Χονγκ Κονγκ,

ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,08%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi έκλεισε με πτώση 0,60%. Ο STI της Σιγκαπούρης υποχωρεί κατά 0,40%, ενώ πτώση 0,97% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας.

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει αρνητικά την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας, υπογράμμισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του Οκτωβρίου, αναθεωρώντας επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της ανάπτυξης το 2018 και το 2019.

«Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι πάντα ισχυρή σε σύγκριση με αυτή που καταγραφόταν νωρίτερα αυτή τη δεκαετία, αλλά μοιάζει να έχει φθάσει στην οροφή της», σχολίασε ο Μορίς Όμπστφελντ, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Για την ώρα, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2018 των οικονομιών των ΗΠΑ και της Κίνας, των δύο μεγαλύτερων του κόσμου, παραμένουν αμετάβλητες, στο 2,9% και στο 6,6% αντιστοίχως. Το ΔΝΤ ωστόσο προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί το 2019, στο 2,5% για τις ΗΠΑ και στο 6,2% για την Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα