Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη - Άλμα 7% για τη Volvo

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να εστιάζουν σε εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 389.99 μονάδες ενώ σε εβδομαδιαία βάση μειώθηκε κατά σχεδόν 0,4%. Οι τράπεζες είχαν τις καλύτερες επιδόσεις την Παρασκευή, σημειώνοντας άνοδο κατά 1%.

Στο ταμπλό, ο FTSE100 σημείωσε άνοδο 0,05% στις 7.523 μονάδες, o DAX

ενισχύθηκε 0,01% στις 12.991 μονάδες, o CAC40 κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 5.372 μονάδες, o FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,97% στις 22.346 μονάδες και o IBEX35 ενισχύθηκε 0,25% στις 10.222 μονάδες.

Η Volvo βρέθηκε στην κορυφή του ευρωπαϊκού δείκτη μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τα οποία εμφάνισαν άνοδο κερδών κυρίως χάρη στις ισχυρές πωλήσεις βαρέων οχημάτων. Η μετοχή της έκανε άλμα 6,96% .

Η Antofagasta και η ArcelorMittal σημείωσαν άνοδο 1,90% και 2,05% αντίστοιχα μετά την ενίσχυση των τιμών του χαλκού, γεγονός που παρείχε στήριξη στις εταιρείες εξόρυξης.

Στον αντίποδα, η σουηδική Assa που υποχώρησε 2,44% %. Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κλειδαριών στον κόσμο ανακοίνωσε μια μέτρια αύξηση στα κέρδη γ' τριμήνου, ωστόσο οι πωλήσεις μειώθηκαν στην Κίνα.

Η InterContinental Hotels Group ανακοίνωσε πως παραμένει αισιόδοξη για το outlook μέχρι τη λήξη του έτους παρά τις μακροοικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες. Ο όμιλος ανακοίνωσε αύξηση 2,3% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του γ' τριμήνου παγκοσμίως.

Στις πολιτικές εξελίξεις, το ενδιαφέρον τράβηξε η δεύτερη μέρα της Συνόδου της ΕΕ στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν Βrexit και Καταλονία. Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι διέψευσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε την οικονομική του προσφορά για να φύγει από την ΕΕ ενώ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Καταλονία, αύριο αναμένεται η ακύρωση από την ισπανική κυβέρνηση της αυτονομίας της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα