Μικτά πρόσημα στην Ασία – Απογοητεύουν οι κινεζικές εξαγωγές

Υποχώρησαν οι κινεζικές μετοχές σήμερα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εξαγωγές της χώρας των Δεκέμβριο και τα απογοητευτικά συνολικά μεγέθη για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας το 2016.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν τον Δεκέμβριο κατά 6,1% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 3,1% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Και τα δυο αυτά νούμερα είναι υποδεέστερα των εκτιμήσεων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters , που έκαναν λόγο για μείωση των εξαγωγών κατά 3,5%

και αύξηση των εισαγωγών κατά 2,4%.

Για το σύνολο του έτους, οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5,5%.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε στα 40,82 δισ. δολάρια από τα 44,61 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για 48,30 δισ. δολάρια.

Στα ασιατικά ταμπλό η εικόνα για την τελευταία ημέρα της εβδομάδας ήταν μικτή, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα ανωτέρω στοιχεία.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,22% και ο Shenzen Composite κατά 1,26%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,51%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,80%. Η μετοχή της Nintendo είδε σημαντικές απώλειες 5,57%, ενώ η Takata, η εταιρεία που υπέστη καθίζηση με λόγω του σκανδάλου με τους προβληματικούς αερόσακους εκτινάχθηκε με άνοδο 16,47% μετά από δημοσιεύματα που τη θέλουν να δηλώνει ένοχη και να καταβάλει πρόστιμο σχεδόν 1 δισ. δολ. για την επίλυση της ποινικής υπόθεσης.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,79%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία έχασε 0,18%.
Απώλειες 0,33% για το χρηματιστήριο της Ταϊβάν, ενώ σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,5% βρίσκεται και ο Kospi της Νότιας Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα