Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν όψει Fed

Υποτονικότητα και μικτά πρόσημα χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν και τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών.

Οι περισσότερες εισηγμένες έχουν ανακοινώσει κέρδη υψηλότερα του αναμενομένου, με το 79,1% αυτών που απαρτίζουν τον S&P 500, σύμφωνα με τη FactSet, να έχουν δημοσιοποιήσει κέρδη που ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Σήμερα οι ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκαν, μεταξύ άλλων, με τις CVS Health και Estee Lauder

που ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα του αναμενομένου, όπως και οι Garmin και Clorox, ενώ μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη η Kraft Heinz και η Tesla, μεταξύ άλλων.

Πάντως, το επενδυτικό ενδιαφέρον σήμερα μονοπωλεί η συνεδρίαση της Fed, η οποία ολοκληρώνεται απόψε. Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας αναμένεται να κρατήσουν αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, περιμένοντας πιθανότατα τον Ιούνιο για την επόμενη κίνηση τους. Οι περισσότεροι αναλυτές συνεχίζουν να εκτιμούν ότι η τράπεζα θα πραγματοποιήσει συνολικά τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018, όπως και το προηγούμενο έτος.

Στα ταμπλό της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones υποχωρεί 0,19% στις 24.053,03 μονάδες στις μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,17% στις 2.650 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,18% στις 7.143 μονάδες με ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα της Apple.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ερευνητικό Ινστιτούτο ADP έδειξαν ότι ο αμερικανικός ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 204.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 190.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

"Η αγορά εργασίας διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό ισχυρής ανάπτυξης της απασχόλησης, με ελάχιστα σημάδια επιβράδυνσης", αναφέρει στην έκθεση του το ADP, ενώ εκτιμά ότι με τον υφιστάμενο ρυθμό η ανεργία δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα και κάτω από το επίπεδο του 4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα