Μικτά πρόσημα στη Wall Street - Το εμπορικό ράλι ξεφούσκωσε

Μικτά πρόσημα καταγράφει αυτήν την ώρα η Wall Street, με αρκετές μετοχές να γυρίζουν θετικές μετά και τα σχετικά αισιόδοξα σχόλια του Τζέρομ Παόυελ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο οι περισσότερες μετοχές βρίσκονται στο κόκκινο.

Νωρίτερα οι δείκτες άνοιξαν σε αρνητικό έδαφος, καθώς το ανοδικό μομέντουμ από την -συγκρατημένη- αισιοδοξία για το εμπόριο φθίνει. Ο Dow Jones εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο», ενώ ο Nasdaq βρίσκεται σε αναζήτηση προσήμου.

Ο επικεφαλής της Fed

δήλωσε πως βλέπει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, παρά την επιβράδυνσή της.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38% στις 25.992 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,06% στις 2.798 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,26% στις 7.553 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα πραγματοποιεί ράλι στα υψηλότερα επίπεδα από το 2017, έναντι του ευρώ, καθώς η Μέι υπόσχεται παράταση του Brexit.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών διολίσθησαν 11% τον Δεκέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,08 εκατ. κατοικιών.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στο 1,23 εκατ. από 1,21 εκατ. τον Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό σημειώνει οριακή άνοδο 0,09% στα 55,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,08% στα 1.328 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,136 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 2,64%.

Keywords
Τυχαία Θέματα