Μικτά πρόσημα στη Wall Street - Στήριξη από πετρέλαιο

Με οριακά μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, στον απόηχο των νέων δασμών Τραμπ στα κιενζικά προϊόντα.

Το ζήτημα του εμπορίου παραμένει το κυρίαρχο θέμα στην αγορά, καθώς η Κίνα έχει αποφασίσει να ζητήσει την επόμενη εβδομάδα άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ.

Ωστόσο η πετρελαϊκή άνοδο 1,5% σήμερα πάνω από τα 68,6 δολάρια/βαρέλι προσφέρει κάποια στήριξη στους δέικτες, ενώ ώθηση δίνουν και οι τεχνολογίες περιορίζοντας τις απώλειες στον Nasdaq,

και ειδικότερα Facebook, Twitter, Netflix με κέρδη άνω του 1,5%, 1% και 2% αντίστοιχα, καθώς ανακάμπτουν μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας εν μέσω κατάθεσης εκροσώπων των μεγάλων social media ενώπιον Κογκρέσου.

Οι μετοχές των Caterpillar και Boeing, οι οποίες είναι εξαρτημένες από το εμπόριο, υποχωρούν πάνω από 1%.

Απώλειες σημειώνουν και οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών, όπως η Micron και η Nvidia.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,04% στις 25.866 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,10% χαμηλότερα στις 7.917 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει οριακά κέρδη 0,01% στις 2.877 μονάδες.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,96%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1583 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,07% στα 67,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,45% στα 1.994 δολάρια ανά ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα