Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στη Wall Street - Στο +0,10% ο Dow Jones

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα από την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 25.561,05 μονάδες,ο S&P 500 σημειώνει επίσης οριακή άνοδο 0,07% στις 2.828,13 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλέιες 0,19%, στις 7.561,04 μονάδες.

Το

επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι στην επιβράδυνση της οικονομίας και στις εμπορικές διενέξεις, καθώς δεν διαφαίνεται, προς το παρόν, άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και το Μεξικό για το εμπόριο, εξελίξεις που έχουν εξανεμίσει το θετικό κλίμα που δημιούργησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της FED, Τζερόμ Πάουελ, ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ειδικότερα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Μεξικού, που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με στόχο να μην εφαρμοστεί η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στα προϊόντα που εισάγει από τη γειτονική χώρα, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις των δύο πλευρών.

Εν τω μεταξύ, ούτε στην αμερικανο-σινική κόντρα φαίνονται σημάδια εξομάλυνσης, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την απειλή του για επιβολή δασμών σε επιπλέον κινεζικά προϊόντα αξίας 300 εκατ. Δολαρίων, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία, σταθερά κοντά σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο παρέμειναν οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ. Οι αιτήσεις έμειναν αμετάβλητες στις 218.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι την 1η Ιουνίου, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν 212.000 νέες αιτήσεις. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 3,6% τον προηγούμενο μήνα, επίσης χαμηλό 50 ετών.

Μείωση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές υποχώρησαν στην εναρξη του δεύτερου τριμήνου. Το έλλειμμα του εξωτερικού εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών συρρικνώθηκε κατά 2,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 50,78 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου την Πέμπτη.

Το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,27% στα 51,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,49% υψηλότερα στα 1.340 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 2,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα