Μικρή άνοδος στην Ευρώπη εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Σε θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκές αγορές που ενισχύονται με ήπιους ρυθμούς, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε νέα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα παρακολουθούν και πολιτικές εξελίξεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ελαφρώς ανοδικά κατά 0,14%, με τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο FTSE100 με άνοδο 0,09%, o DAX ενισχύεται κατά 0,63% o CAC40 κατά 0,02%, o IBEX35 υποχωρεί κατά 0,08%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στις μετοχές

τεχνολογίας με άνοδο 0,7%. Ο κολοσσός στον τομέα συμβουλευτικής Capgemini βρίσκεται στην κορυφή μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων που κινήθηκαν πάνω από τς προβλέψεις για το α' τρίμηνο. Η Kepler Chevreux αναβάθμισε την τιμή στόχο στα 116 ευρώ από 112 ευρώ προηγουμένως για τη μετοχή που σημείωσε κέρδη 5%.

Στο μεταξύ, οι μετοχές του τομέα λιανικού εμπορίου σημείωσαν απώλειες 0,2% αμέσως μετά το άνοιγμα. Η σουηδική ICA Gruppen υποχώρησε σημαντικά με απώλειες 7% μετά την ανακοίνωση κερδών χαμηλότερα των προβλέψεων.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Electrolux ανακοίνωσε απροσδόκητη πτώση για τα λειτουργικά κέρδη στις βασικές της δραστηριότητες για το α' τρίμηνο, ενώ εξέδωσε και προειδοποίηση για τα κόστη των πρώτων υλών τους ερχόμενους μήνες. Η μετοχή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής εταιρείας οικιακών συσκευών σημείωσαν απώλειες άνω του 11%.

Η γαλλική Ses έκανε άλμα 10% μετά τα απροσδόκητα υψηλά κέρδη α' τριμήνου.

Στο μεταξύ η αγορά αφομοιώνει τις χθεσινές αποφάσεις από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, κατά την οποία διατήρησε σταθερά τα επιτόκια. Αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική διατήρησε και η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ). Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Η προσοχή στρέφεται σήμερα και στις ΗΠΑ όπου η Καγκελάριος Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Ασία, πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση των ηγετών της Βόρειας και Νότιας Κορέας στα σύνορα των δύο χωρών, με απώτερο στόχο την εκτόνωση της έντασης που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο, με αιχμή και τα πυρηνικά όπλα της Πιόνγιανγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα