Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Αργεντινή

Σε στάση αναμονής οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη κατευθύνονται προς το Μπουένος Άιρες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνε πτώση 0,37% στις 356,77 μονάδες, ενώ οι κλαδικοί δείκτες είναι σε αναζήτηση κατεύθυνσης.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,56%, ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρούν αμφόετροι κατά 0,41%, o ιταλικός FTSE MIB στο -0,28%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,40%.

Οι κλάδοι των αυτοκινήτων και των πρώτων υλών σημείωσαν

τις μεγαλύτερες πιέσεις στις πρωινές συναλλαγές αναμένοντας τα αποτελέσματα των συζητήσεων στην G20, με τους επενδυτές να αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνάντηση Τραμπ – Σι αύριο Σάββατο.

Πριν τη Σύνοδο, ο Τραμπ εξέπεμψε ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα. Την Πέμπτη ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι είναι πολύ κοντά στο να κλείσει μαι συμφωνία με την Κίνα αλλά ότι δεν είναι βέβαιος ότι θέλει τελικά κάτι τέτοιο.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές στρέφουν επίσης το βλέμμα στις εξελίξεις στην Ιταλία. Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε ανέφερε σε ιταλική εφημερίδα ότι επεξεργάζεται πρόταση για μείωση του στόχου του ελλείμματος για το 2019. Η κεντρική ιδέα είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε τελικά να αποφευχθεί η στενή παρακολούθηση της χώρας από τις Βρυξέλλες.

Η ιταλική αγορά ομολόγων συνεχίζει να βλέπει άνοδο στις αποδόσεις, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται κατά 0,53% στο 3,217% από 3,200% στο χθεσινό κλείσιμο και την απόδοση του 10ετούς στο 0,868% από 0,856% με άνοδο 1,40%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει για ακόμα μια μέρα πτώση, μετά τη χθεσινή εισβολή αστυνομικών, εισαγγελέων και γερμανικού ΣΔΟΕ στα γραφεία της, στο πλαίσιο έρευνα για τα Panama Papers. Πριν από λίγο, η μετοχή σημείωνε πτώση 1,7% στα 8,16 ευρώ.

Ενα άλλο θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει στη G-20 είναι και το Brexit καθλώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για το πώς θα είναι οι μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το μεταξύ τους «διαζύγιο». Πριν τη Σύνοδο η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είπε στους δημοσιογράφους ότι επικεντρώνεται στην επιχείρηση πειθούς των βουλευτών προκειμένου να αποδεχθούν τη συμφωνία, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το Βrexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα