Μικρές απώλειες στην Ευρώπη

Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της δημοσιοποίησης χθες το βράδυ των πρακτικών της Fed αλλά και της γεωπολιτικής έντασης με φόντο τις εξελίξεις στην κορεατική Χερσόνησο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,26% στην περιοχή των 382 μονάδων. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,1%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,07% και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,35%. Την ίδια ώρα στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει 0,30% και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη

υποχωρεί 0,45%.

Νωρίτερα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. Αν και η αύξηση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων εν τούτοις το υπουργείο Οικονομίας της χώρας δηλώνει αισιόδοξο για τη δυναμική του κλάδου.

Η Federal Reserve μπορεί να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη συρρίκνωση του τεράστιου ισολογισμού της ύψους 4.5 τρισ. δολαρίων τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ. Η Federal Reserve μπορεί να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη συρρίκνωση του τεράστιου ισολογισμού της ύψους 4.5 τρισ. δολαρίων τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.
Παράλληλα, σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην Πολωνία όπου θα συναντήσει συμμάχους του ΝΑΤΟ απ' την ανατ. Ευρώπη. Η συνάντηση έρχεται λίγο αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε στρατιωτική δράση σχετικά με τη Β. Κορέα. Ήδη πάντως ο Τραμπ φαίνεται ότι έκλεισε μία μεγάλη συμφωνία πώλησης του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην κυβέρνηση της Πολωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα