Μιχάλης Χατζάκης: Ο Γκριμάλντι σχεδιάζει νέα δρομολόγια για τις Μινωικές στο Αιγαίο

Toυ Μηνά Τσαμόπουλου

Η δρομολόγηση του Cruise Ferry «Mykonos Palace», των Μινωικών Γραμμών, στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά από την προπερασμένη Κυριακή, μετά από σκληρή επιχειρηματική διελκυστίνδα με την κοινοπραξία Superfast-ANEK που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη γραμμή ταρακούνησε τα νερά της αγοράς.

Κύκλοι της ακτοπλοΐας εξέλαβαν την απόφαση των Μινωικών Γραμμών να παλέψουν και να πετύχουν, εν τέλει, την είσοδό τους και στα Χανιά

ως μήνυμα του Εμάνουελ Γκριμάλντι ότι θα ενισχύσει την παρουσία του και στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες πέραν της Αδριατικής όπου πλέον κυριαρχεί.

Ήδη από τις 20 Ιουνίου οι Μινωικές έχουν δρομολογήσει στις Κυκλάδες το «Santorini Palace», πρώην Highspeed 7, το οποίο απέκτησαν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Όμιλο Attica για την πώληση του ποσοστού που είχαν στην ΗSW.

Το πλοίο είναι υπό ελληνική σημαία και γραμμένο στο νηολόγιο του Ηρακλείου. Εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Ηράκλειο-Σαντορίνη-Ίο-Πάρο-Μύκονο.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ύψωσε την ελληνική σημαία και στο «Mykonos Palace» ανοίγοντας 120 θέσεις εργασίας. Όλο το προσωπικό του πλοίου είναι Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «business stories» ο Εμάνουελ Γκριμάλντι θέλει να επενδύσει ακόμα περισσότερο στην ακτοπλοία αρκεί να αλλάξει το υπάρχον πλαίσιο. Ως πρόταση έχει να δίνεται μία προέγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας για ένα δρομολόγιο σε εταιρεία που θέλει να δρομολογήσει καινούργιο πλοίο ώστε να μπορεί να κάνει τον οικονομικό προγραμματισμό της.

Ο αντιπρόεδρος των Μινωικών Γραμμών, Μιχάλης Χατζάκης, μιλώντας στο «business stories» στο περιθώριο της εκδήλωσης για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο «Mykonos Palace» επεσήμανε:

«Οι Μινωικές Γραμμές είναι μία εταιρεία του ελληνικού χρηματιστηρίου με πλειοψηφικό μέτοχο ένα εφοπλιστή Ομίλου διεθνούς κύρους. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Εμάνουελ Γκριμάλντι, λάτρης της Κρήτης κληρονόμησε από τον πατέρα του Γκουίντο Γκριμάλντι το πάθος για τον μακραίωνο πολιτισμό του νησιού.

Έμπρακτα ο Εμάνουελ Γκριμάλντι αποδεικνύει τους δεσμούς του με την Κρήτη και την Ελλάδα, επενδύοντας απλόχερα στις Μινωικές. Είναι πράγματι σπάνιο παράδειγμα αν όχι μοναδικό, ναυτιλιακή εταιρεία, εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθ’ ον χρόνο ανοίγει καινούργιες θαλάσσιες συνδέσεις να μηδενίζει ταυτόχρονα τον τραπεζικό της δανεισμό και σας διαβεβαιώνω για αυτό, να είναι έτοιμη να δραστηριοποιηθεί σε νέες γραμμές» και προσέθεσε:

«Τόσο οι νέες επενδύσεις όσο και η δραστηριοποίηση της εταιρείας σε νέες γραμμές είναι στο πρόγραμμα του Εμάνουελ Γκριμάλντι. Το ψάχνουμε. Ο κος Γκριμάλντι είναι ανοιχτός να προχωρήσει σε επενδύσεις. Εξαρτάται βέβαια και από την ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με την δρομολόγηση του Mykonos Palace στα Χανιά».

Για τη δρομολόγηση του «Mykonos Palace» δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που συμμετέχω στο ΔΣ των Μινωικών Γραμμών που αποφάσισε να επανασυνδέσει τα Χανιά με τον Πειραιά. Και δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της εταιρείας μας προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που με τις αποφάσεις τους δίδουν την ευκαιρία στο λιμάνι των Χανίων να υποδεχθεί ένα υπερσύγχρονο πλοίο και στους ταξιδιώτες να έχουν μία επιπλέον επιλογή.

Είναι εμφανής η προώθηση που θα έχει ο τουρισμός της περιοχής από την ύπαρξη ενός επιπλέον μέσου μεταφοράς υψηλών προδιαγραφών. Τα πλοία των Μινωικών σήμερα είναι ό,τι το πιο σύγχρονο και ασφαλές έχει να επιδείξει η ναυτιλία μας.»

Ο Μιχάλης Χατζάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους έλληνες ναυτικούς που επανδρώνουν τα πλοία τόσο των Μινωικών όσο και ολόκληρου του ιταλικού Ομίλου:

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα πλοία είναι επανδρωμένα από έλληνες ναυτικούς η αξιοσύνη των οποίων είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες και εκτός των πλοίων των Μινωικών επανδρώνουν και άλλα πλοία τoυ μητρικού Oμίλου».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών Αντώνης Μανιαδάκης στην ομιλία του κατά τα η διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις Μινωικές Γραμμές, γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ένα νέο πλοίο μόλις 16 ετών, ενισχύοντας την περεταίρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος της εταιρείας μας ήταν πάντα και παραμένει ο ίδιος. Να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι με το πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία»

Το «Mykonos Palace», πρώην “Europa” ναυπηγήθηκε στις ιταλικές γιάρδες Fincantieri στην πόλη Sestri Ponente το 2002. Ναυπηγημένο. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.922 επιβατών, 732 κλίνες και 821 Ι.Χ. αυτοκινήτων ή 104 φορτηγών και 110 Ι.Χ.

Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης και πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένα σε κάθε λεπτομέρεια (μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ.), προσφέροντας υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, πολυτέλεια και άνεση.

Το «Mykonos Palace» εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, σε 6 ώρες και 30 λεπτά, με καθημερινές αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα