Μια βράβευση που έφερε τη συνεργασία

του Κώστα Τσαούση

Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου – για την ιστορική ακρίβεια, 5 Σεπτεμβρίου 2018- τρειςς από τους συνιδρυτές της startup Ferryhopper (ο Βασίλης Λαχανάς, ο Παναγιώτης Σαράφης και ο Χρήστος Σπαθαράκης) και ο δημιουργός του βραβείου για τους νέους Έλληνες επιχειρηματίες Sir Στέλιος Χατζηϊωάννου κράτησαν στα χέρια το αντίγραφο της επιταγής των 30.000 ευρώ για την καθιερωμένη φωτογραφία.

Έξι μήνες μετά, ο δωρητής και οι startupers έγιναν συνέταιροι. Οι δύο πλευρές συνδιαμορφώνουν ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα που συνδυάζει ένα ισχυρό brand όπως είναι το Easy

(με την δημιουργική σφραγίδα του ελληνοκύπριου επιχειρηματία) με την φρεσκάδα της καινοτομίας μιας startup. Το όνομα του νέου σχήματος: easyFerry.

Τι άλλο δηλαδή μπορεί να περιμένει μια ελληνική startup που ξεκίνησε όταν τα ιδρυτικά της μέλη έψαχναν διασύνδεση ανάμεσα την Αστυπάλαια και την Ανάφη, «έτρεξαν» την ιδέα τους, κάθισαν όρθιοι αμέτρητες ώρες για παρουσιάσεις σε διαγωνισμούς και με επιμονή και με μεράκι κατάφεραν να ταράξουν τα αιγαιοπελαγίτικα νερά της ακτοπλοΐας με την δική τους καινοτομική πλατφόρμα αναζήτησης και online κράτησης εισιτηρίων.

Ο Χρήστος Σπαθαράκης ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας μιλώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης (5o Open Coffee) εξήγησε «το πώς μια παρέα τεσσάρων φίλων, ερχόμενοι από μη επιχειρηματικό background, κατάφεραν με την ιδέα τους να "ταράξουν τα νερά" της βιομηχανίας της ακτοπλοΐας, δίνοντας παράλληλα μαθήματα επιχειρηματικότητας. Πώς; Παίρνοντας γρήγορα αποφάσεις, αποφεύγοντας το multitasking και παρακολουθώντας συνέχεια τα trends της βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται». Όπως διαβάζω σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Ο Χρήστος έδωσε έμφαση στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα incubation του Bluegrowth το 2017, στα εμπόδια που αντιμετώπισαν, αλλά και τις ευκαιρίες που είδαν για την εξέλιξη της ιδέα τους σε μια επιτυχημένη εταιρεία που συνεχώς αναπτύσσεται, αλλάζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών» ( το σχετικό βίντεο εδώ https://www.youtube.com/watch?time_continue=290&v=whoPhhC58zM).

Πέρα από την εμπορική και επιχειρηματική καταξίωση τους, η Ferryhoper συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να βραβεύεται όπου συμμετέχει. Για παράδειγμα, ήταν μια από τις εταιρείας που έλαβαν το βραβείο Envolve για το 2018, ενώ συμμετείχε και στον 9ο διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Η Ferryhoper «πέρασε» στον 2ο γύρο και κατά τα φαινόμενα θα είναι και μέσα στη λίστα των 10 φιναλίστ της τελικής φάσης.

Η βασική της καινοτομία είναι ότι έχει καταφέρει να τοποθετήσει όλα τα δρομολόγια πλοίων σε μία πλατφόρμα. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι οι εμπνευστές της ιδέας που έγινε μια μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα υποστηρίζουν «το Ferryhopper είναι η μοναδική πλατφόρμα κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που παρουσιάζει στους ταξιδιώτες όλες τις απευθείας διαδρομές αλλά και όλους τους δυνατούς συνδυασμούς δρομολογίων, για περισσότερους από 160 προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους ταξιδιώτες να σχεδιάσουν το ταξίδι που έχουν ονειρευτεί και να κλείσουν τα εισιτήριά τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια ακόμα και για νησιά που μπορεί να πιστεύουν ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους!».

Αλλά, γυρνώντας πίσω στην νέα επιχειρηματική συνεργασία διαβάζουμε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και πρόεδρος της easyGroup δήλωσε: «Η easyFerry θα φέρει τον παραδοσιακό τρόπο αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην ψηφιακή εποχή, προσφέροντας στους πελάτες της τον πιο εύκολο και αποδοτικό τρόπο να κλείνουν τα εισιτήριά τους. Ανυπομονώ να κλείσω τα εισιτήριά μου για τις Σπέτσες που πάντα αγαπούσα».

Ο Χρήστος Σπαθαράκης, ένας εκ των ιδρυτών του Ferryhopper δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Λίγους μήνες μετά τη διάκρισή μας με το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2018» , είναι μεγάλη τιμή και αναγνώριση για εμάς να συνεργαζόμαστε με την easyGroup, έναν κολοσσό στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδιών. Είμαστε σίγουροι πως το κοινό της easyGroup θα ενθουσιαστεί με αυτή τη νέα προσθήκη στην οικογένεια των υπηρεσιών easy και θα διαλέξει την easyFerry για τα ταξίδια του στις ελληνικές και ευρωπαϊκές θάλασσες».

Keywords
Αναζητήσεις
ferryhopper βραβευση πειραιας
Τυχαία Θέματα