Μια τηλεόραση... εκτίναξε τα κέρδη της Bang & Olufsen

Εκτίναξη για την τιμή της μετοχής της Bang & Olufsen σε υψηλά έξι ετών μετά την ανακοίνωση των αυξημένων κερδών της από πωλήσεις.

Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής προϊόντων ήχου και εικόνας παρουσίασε απροσδόκητα καλά αποτελέσματα μετά την παρουσίαση μιας γκάμας νέων προϊόντων, με στόχο να ξαναφέρει στα καταστήματά της αγοραστές με υψηλά εισοδήματα.

Η μετοχή έκανε άλμα έως και 8,1% μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, παρουσιάζοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τον Οκτώβριο του

2008.

«Η μετατροπή των πωλήσεων σε κέρδη ήταν εδώ και πολύ καιρό η αχίλλειος πτέρνα της εταιρείας», αναφέρει ο Morten Imsgard, αναλυτής της Sydbank. Τα αποτελέσματα β' τριμήνου, αναφέρει ο ίδιος, «δείχνουν ότι τα πλάνα αποδοτικότητας δουλεύουν».

Τον περασμένο Αύγουστο, η B&O λανσάρισε στην αγορά μια νέα σειρά τηλεοράσεων, τις BeoVision 14,. Το μεγαλύτερο φουλ έξτρα μοντέλο κοστίζει 11.500 δολάρια, ενώ η BeoVision Avant, μια από τις ακριβότερες τηλεοράσεις της εταιρείας, κοστίζει πάνω από τα διπλά.

«Είναι πολύ σημαντικό για την B&O να συνεχίσει να βγάζει νέα προϊόντα», αναφέρει ο Imsgard. «Οι πωλήσεις της B&O πάντα υποχωρούσαν όταν δεν μπορούσαν να συγχρονίσουν το χαρτοφυλάκιό τους με τα νέα προϊόντα. Είναι δύσκολο να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Οι πελάτες δεν θέλουν να αγοράζουν πολυτελείς τηλεοράσεις που βρίσκονται στην αγορά πολλά χρόνια. Θέλουν κάτι καινούργιο».

Τα έσοδα της B&O αυξήθηκαν σε 867 εκατ. κορώνες ή 116 εκατ. ευρώ κατά το β' τρίμηνο από 729 εκατ. κορώνες Δανίας 98 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων ανέρχονται σε 37 εκατ. κορώνες ή 4,98 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. κορώνες ή 1,88 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Παράλληλα, η διοίκηση κατέστησε σαφείς το outlook της χρονιάς, αναφέροντας στους επενδυτές ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν έως και 15% για το οικονομικό έτος 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα