«Μετρημένες» κινήσεις στη Wall Street εν όψει Fed

Χαμηλή συναλλακτικότητα και «προσεκτικές» κινήσεις χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Οι δείκτες κινούνται με μικτά πρόσημα εν μέσω οριακών διακυμάνσεων. Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή διήμερη συνεδρίαση της Fed, όχι τόσο για την -σχεδόν βέβαιη- αύξηση επιτοκίων που έχει ήδη προεξοφλήσει η αγορά, αλλά για πιθανές ενδείξεις της Τράπεζας σε ότι αφορά περαιτέρω αυξήσεις μέσα στο έτος (όπως

έχει ήδη «τάξει» η Ομοσπονδιακή Τράπεζα).

Άλλωστε ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αναρριχάται, όπως έδειξαν τα νεότερα στοιχεία, γεγόνος που «κλειδώνει» την επικείμενη αύξηση επιτοκίων από Fed.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 25.314 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 7.684 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,09% στις 2.784 μονάδες.

Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπεται να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα για την περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών τον Μάιο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2%, άνοδο παρόμοια με αυτήν του Απριλίου. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,8%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012. Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός βρισκόταν στο 2,5%.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, σημείωσε επίσης άνοδο 0,2%, στο 2,2%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης που καταγράφει την αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων (NFIB) ενισχύθηκε τρεις μονάδες τον Μάιο, στις 107,8 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 34 ετών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,05% στα 66,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,33% χαμηλότερα, στα 1.298 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1799 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,978%.

Keywords
Τυχαία Θέματα