Μετοχικοί... τριγμοί στην Air Mediteranean

Tης Στεφανίας Σούκη

Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει και κάπως έτσι φαίνεται να έχουν τα πράγματα στην περίπτωση του νέου παίκτη της αγοράς, της Air Mediteranean, όπου τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα ασυμφωνίας μετόχων.

Τα προβλήματα έγιναν γνωστά λόγω των ακυρώσεων δρομολογίων που ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα, με την εταιρεία ωστόσο επί του παρόντος να μην παίρνει επισήμως θέση, πλήν των προθέσεων και καταβολή αποζημιώσεων. Πληροφορίες ωστόσο από την αγορά

αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα οικονομικού «κανονιού» αλλά κυρίως κόντρας μεταξύ των μετόχων της αεροπορικής, η οποία έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Επί του παρόντος πάντως, εν μέσω της γενικότερης θολής εικόνας, ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι κρατήσεις για πτήσεις από το τέλος Ιανουαρίου και μετά ουσιαστικά δεν πραγματοποιούνται «για εμπορικούς λόγους» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά δεδομένου ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει πρόσφατα το πτητικό της έργο κι ενδιαφέρεται να παραμείνει ενεργή εν όψει και της θερινής σεζόν.

Η εταιρεία, που αποτελεί μία λιβανο-κουβεϊτιανή επένδυση με έδρα την Αθήνα και βάση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, με τον Τζόρτζ Χάλακ- επιχειρηματία που είχε συνδέσει το όνομα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου να ηγείται του σχήματος των λιβανέζικων κεφαλαίων και τη συμμετοχή επίσης του σεΐχη Χαμάντ Αλ Θανί, ιδρυτής της Qatar Airways.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της εταιρείας το περασμένο φθινόπωρο είχαν ανακοινωθεί τα δρομολόγια προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη με σχέδια για περαιτέρω επέκταση του πτητικού έργου. Τότε, οι επιτελείς της εταιρείας ανέφεραν ότι στα σχέδιά τους είναι να συνδέσουν την Ελλάδα και ευρωπαϊκούς προορισμούς με ανερχόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα