Μεταξύ του τι λέω και τι κάνω υπάρχει ωκεανός

Τra del Dire ed I fare ce il mare. «Μεταξύ του τι λέω και κάνω υπάρχει ο ωκεανός», λένε οι γείτονες μας οι Ιταλοί, και, συνήθως, η έκφραση χρησιμοποιείται όταν κάποιος έχει δεσμευθεί να βάλει χρήματα και δεν το πράττει συνήθως, όπως λ. χ στις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου.

Ο ίδιος ωκεανός υπάρχει στον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη, έναν πολιτικό που όταν ήλθε η ώρα για τα δύσκολα βρήκε τον δικό του «ωκεανό». Επί ένα χρόνο τώρα υπουργοί της ΔΗΜΑΡ

δεν συμφωνούσαν στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Όταν τέθηκε με δραματικό και βίαιο τρόπο το πρόβλημα στην ΕΡΤ άρχισε η αντίστροφή μέτρηση. Ποιος ήταν, όμως, ο βίος και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση; Πέραν ότι έδινε ένα αριστερό άλλοθι με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση για να αποφασίζονται πιο σκληρά μέτρα, κατά τα λοιπά ο κ. Κουβέλης ζητούσε συνεχώς ρουσφέτια, όπως λένε οι κακές οι γλώσσες.

Όχι ότι είναι καλύτεροι οι της ΝΔ, αλλά η περίπτωση λ.χ της κας Αικατερινάρη στην ΔΕΗ βγάζει «μάτια». Με άλλα λόγια, ένας πολιτικός που έχει σκοπό να διατηρήσει το τιμάριο του και το «σύστημα» του, δεν μπορεί καν να συζητήσει την αναδιάρθρωση στην ΕΡΤ. Ακόμα και το καλύτερο σχέδιο με λίγες απολύσεις ανθρώπων και μεταφορά των υπολοίπων σ ΄ άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι η μελλοντική πορεία της ΔΗΜΑΡ. Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση πόσοι θεωρούν ότι αυτό θα αποβεί προς όφελος του; Η ΔΗ.ΜΑΡ εκτός κυβέρνησης θεωρεί- ίσως λανθασμένα- πως θα καρπωθεί τον διαλυμένο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η μικροπολιτική σ όλο της το μεγαλείο.

Είναι η ίδια ανεύθυνη πολιτική μ όλους όσοι ζητούν από το Σύριζα να γυρίσουμε, πίσω στην δεκαετία του 1980 στους συνδικαλιστές που θα ηγούνται και θα ακολουθεί το προλεταριάτο. Αντί λοιπόν να ξεμπερδεύουμε με τους πραγματικούς «insiders» ( όσους ευνοήθηκαν όχι τους εργαζόμενους ) στην ΕΡΤ, στην πολιτική, καθόμαστε και τους παρακαλάμε. Αντίο κ. Κουβέλη, η Ελλάδα θα προχωρήσει με το νέο κόσμο.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα