Μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη θα ζητήσει ο Μακρόν από την Αθήνα

Μεταρρυθμίσεις σε βάθος σε ολόκληρη την Ευρωζώνη θα ζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7-8 Σεπτεμβρίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να στείλει μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί περαιτέρω η νομισματική ένωση, ενώ η Ελλάδα ανακάμπτει έπειτα από χρόνια οικονομικής κρίσης, όπως επεσήμαναν Γάλλοι αξιωματούχοι.

«Η κεντρική ιδέα είναι ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να βοηθήσει την ανάκαμψη» της οικονομίας, σημείωσε σύμβουλος του Μακρόν, δηλώνοντας ενθαρρυμένος για την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές τον περασμένο μήνα και τη δημοπράτηση πενταετών τίτλων, για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια.

«Όμως ο συμβολισμός και η ουσία αυτής της επίσκεψης είναι επίσης ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε βάθος», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Γάλλου προέδρου.

«Η κρίση εξέθεσε βλαβερές δυσλειτουργίες και αδυναμίες. Η Ελλάδα το δείχνει αυτό», συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Αποφύγαμε το χειρότερο, αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια νέα κρίση η οποία, στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα, θα μας ωθούσε όλους στα όρια», συνέχισε ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου.

Οι προτάσεις του Μακρόν είναι σοβαρές ιδέες, που έχουν ως υπόβαθρο την πεποίθηση ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωζώνη ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νέα δυσκολία στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα θα γίνει υπό τη συνοδεία ανώτατων στελεχών γαλλικών επιχειρήσεων για την προώθηση των επενδύσεων και στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα