Μεταναστευτικό πλήγμα στη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να αντιδρούν αρνητικά στο χάος που έχει δημιουργηθεί μετά το διάταγμα Τραμπ αναφορικά με τη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Πτώση 170 μονάδων ή 0,88% για τον Dow Jones στις 19.916 μονάδες, με τις μετοχές των Boeing και Goldman Sachs να εμφανίζουν τις υψηλότερες απώλειες. Στο 0,96% η αποδυνάμωση για τον S&P 500 στις 2.272 μονάδες,

με ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό κλάδο να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ κατά 1,27% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.588 μονάδες.

«Νομίζω ότι αυτό που επηρεάζει είναι η ταχύτητα με την οποία ο Τραμπ αποφάσισε να αρχίσει να εφαρμόζει την πολιτική του ατζέντα», εκτιμά ο John Conlon, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία People's United Wealth Management.

«Οι ανησυχίες για τις πολιτικές Τραμπ μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται. Ίσως μάλιστα ξεπεράσουν σε σημασία (σ.σ. για την αγορά) ακόμη και τις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών τριμήνου ή αυτές μακροοικονομικών δεδομένων», προσθέτει με τη σειρά του ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Μεικτά ήταν τα μακροοικονομικά δεδομένα με τις καταναλωτικές δαπάνες να ενισχύονται 0,5% τον Δεκέμβριο, φθάνοντας σε υψηλό αρκετών μηνών, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν 0,3% τον ίδιο μήνα, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει άνοδό τους κατά 0,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα