Μετά τη Βαρκελώνη και το Ντουμπρόβνικ εξετάζει μέτρα μείωσης του τουρισμού

Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στη νότια Ευρώπη, μαζί με την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία. Ο τουριστικός κλάδος της Κροατίας αποτελεί το 1/5 της οικονομίας και φέτος αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα κατά 10%, από τα 10 δισ. ευρώ το 2016.

Ωστόσο, η Κροατία υστερεί στις κατά κεφαλήν δαπάνες με αποτέλεσμα οι αρμόδιες Αρχές να επανεξετάζουν το τουριστικό μοντέλο της χώρας, με στόχο να μειώσουν τον τουρισμό, ακολουθώντας τα βήματα της Βαρκελώνης και της Βενετίας.

Αν

και οι αφίξεις τουριστών στη χώρα είναι υψηλές, η Κροατία παραμένει στην 10η θέση όσον αφορά την κατά κεφαλήν δαπάνη (στοιχεία ΟΗΕ - 2015), πίσω από την Κύπρο, τη Σλοβενία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

«Οι προσδοκίες μας για τις τουριστικές αφίξεις φέτος το καλοκαίρι έχουν εκπληρωθεί. Την επόμενη σεζόν θα επικεντρωθούμε στην αύξηση των τουριστικών δαπανών αλλά και την επιμήκυνση της σεζόν εκτός των καλοκαιρινών μηνών» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Γκάρι Καπέλι.

Ήδη στο Ντουμπρόβνικ, τον πιο διάσημο κροατικό προορισμό οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μειώσουν το αριθμό των κρουαζιερόπλοιων κατά 2/3.

Keywords
Τυχαία Θέματα