Μετά τη GM και η BMW κάνει έκκληση στον Τραμπ για μη επιβολή δασμών

H ΒΜW είναι η τελευταία εταιρεία που απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να μην επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, μετά την προειδοποίηση της General Motors για απώλεια θέσεων εργασίας, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος. Πάντως

ο σύμβουλος επί εμπορικών θεμάτων του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις χαρακτηρίζοντάς τις προειδοποιήσεις αυτές «προπέτασμα καπνού».

«Φαίνεται πως η απειλή επιβολής κυρώσεων έχει σχεδιαστεί για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων» αναφέρεται σε επιστολή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προς τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Μόναχο υπογραμμίζει στην επιστολή πως η επένδυση της σε εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα αγγίζει τα 9 δισ. δολάρια και στηρίζει πάνω από 120.000 θέσεις εργασίας.

Την Παρασκευή η General Motors προειδοποίησε ότι η επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε μια «μικρότερη GM» και δημιουργεί τον κίνδυνο να απομονώσει τις αμερικάνικες εταιρείες από την παγκόσμια αγορά. Tις προειδοποιήσεις της GM μετέφερε στην κυβέρνηση ο σύμβουλος επί θεμάτων εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο.

«Οι αυξημένοι δασμοί εισαγωγής μπορεί να οδηγήσουν σε μια μικρότερη GM, με μειωμένη παρουσία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την θρυλική αμερικανική εταιρεία και δημιουργούν τον κίνδυνο για λιγότερες – όχι περισσότερες – θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η μετοχή της GM υποχώρησε κατά 2,8% στα 39,40 δολάρια στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας τρεις συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών – το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον περασμένο Μάρτιο.
Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα της GM προκάλεσε έκπληξη καθώς η εταιρεία διατηρεί στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση Τραμπ, αναφέρουν αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα