Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο: Πρέπει να στηρίξουμε τις αξίες της ΕΕ

Η Ευρώπη οφείλει να συνεργάζεται προκειμένου να επιβιώσει, τόνισε πριν από λίγο σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Αγγελα Μέρκελ.

Όπως ανέφερε: «Η ανοχή είναι η ψυχή της Ευρώπης και η αλληλεγγύη μία από τις βασικές της αρχές. Οφείλουμε να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο και κυρίως την τρέχουσα περίοδο όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σειρά νέες προκλήσεις».

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η ζώνη του ευρώ θα λειτουργήσει μόνο εάν όλα τα κράτη μέλη εκπληρώσουν τις ευθύνες τους, καθώς η προθεσμία για την

Ιταλία να υποβάλει εκ νέου σχέδια προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκπνέει σήμερα.

"Το κοινό μας νόμισμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν κάθε μέλος εκπληρώσει την ευθύνη του για μια βιώσιμη οικονομία", ανέφερε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι διαφορετικά η δύναμη και η σταθερότητα της ευρωζώνης διατρέχουν κίνδυνο.

Για τον τεχνολογικό φόρο

Αναφορικά με τον νέο φόρο στις εταιρείες της τεχνολογίας, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να εφαρμοστεί μόνο εάν αποτύχουν οι υπόλοιπες παγκόσμιες προσπάθειες.

"Νομίζουμε ότι το καλύτερο θα ήταν να βρούμε μια διεθνή λύση σε ένα διεθνές πλαίσιο... αλλά αν αυτό δεν λειτουργήσει, δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα, μάλλον πρέπει να δράσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και γι 'αυτό πιέζει η Γερμανία", τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέρκελ Live, Πρέπει,merkel Live, prepei