Μερική έγκριση έλαβαν τα γενετικά πειράματα σε ανθρώπους για αντιμετώπιση του καρκίνου

Μία πειραματική μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου η οποία βασίζεται στην αλλαγή του DNA των ασθενών, μπορεί πια να προχωρήσει σε ανθρώπινες δοκιμές, μέσω του εργαλείου αλλαγής του γονιδιώματος, Crispr.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania θέλουν να επεξεργαστούν τα ανοσοποιητικά συστήματα 18 ασθενών για να μπορέσουν να στοχεύσουν τα καρκινικά κύτταρα καλύτερα. Το πείραμα το οποίο χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο Sean Parker πήρε το "πράσινο φως" από την Recombinant DNA

Advisory Committee, μία επιτροπή ηθικής που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια και εξειδικεύεται σε θέματα τα οποία αφορούν πειράματα ως προς το ανθρώπινο DNA. Πριν γίνουν τα πειράματα, η FDA των ΗΠΑ πρέπει επίσης να δώσει το "ΟΚ".

Η Γενετική Μηχανική αλλάζει λόγω του Crispr. Οι επιστήμονες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να "πειράξουν" τα γονίδια οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού με πολύ μεγάλη ευκολία.

Η Editas Medicine προσπαθεί να ξεκινήσει νέο γύρω πειραμάτων του χρόνου για την αντιμετώπιση σπάνιας μορφής τύφλωσης, μέσω του Crispr. Το πείραμα κατά του καρκίνου μπορεί να έρθει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί, και για μεγαλύτερο δείγμα ασθενών.

Το πείραμα στοχεύει δύσκολες περιπτώσεις πολλαπλού μυελώματος, σαρκώματος και μελανώματος. Οι επιστήμονες θα τραβούν αίμα από τους ασθενείς και θα "πειράζουν" τα T-cells τα οποία είναι σημαντικός παράγοντας του ανοσοποιητικού, έτσι ώστε να "στοχεύουν" και να "διαλύουν" τον καρκίνο. Τα T-cells μετά θα εγχέονται στο σώμα του ασθενή όπου θα μελετούνται για το πως αντιδρούν.

Αυτό το πείραμα αποτελεί το έναυσμα ενός κύματος δημιουργίας νέων τρόπων αντιμετώπισης ασθενειών, τροποποίησης φαγητών και γενετικής τροποποίησης. Η έρευνα χρηματοδοτείται από το Parker Instute for Cancer Immunotherapy του Sean Parker ο οποίος ήταν συνιδρυτής του Napster και o πρώτος πρόεδρος της Facebook Inc.

Keywords
Τυχαία Θέματα