Μερίδιο στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ

Δεν ξέρω αν ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενεργείας Πάνος Σκουρλέτης μέσα στο γενικό χαμό (ΣτΕ, ανασχηματισμός, συναντήσεις στο Μαξίμου, κομματικές εξελίξεις μετά το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ κ.α) πρόλαβε να διαβάσει μέχρι τέλους το ρεπορτάζ για την η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.

Από την πλευρά μου, προτίμησα να

διαβάσω το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ: «Η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει σε ανακοίνωση ότι η διαδικασία ήταν άψογη και συγχαίρει τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν. Το ΔΣ της Επιχείρησης θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή στις 31 Οκτωβρίου 2016 ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016. Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει το 51 % του Διαχειριστή, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος θα ορίζεται ύστερα από συμφωνία του Δημοσίου με τον στρατηγικό επενδυτή».

Όλο το ζουμί πάντως είναι αυτές οι τελευταίες αράδες – και αυτό γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό: «ο διευθύνων σύμβουλος θα ορίζεται ύστερα από συμφωνία του Δημοσίου με τον στρατηγικό επενδυτή». Παρά το γεγονός ότι το δημόσιο θα κρατά το 51 %, ο επικεφαλής της εταιρείας Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε θα ορίζεται κοινή συναινέσει... Με άλλα λόγια, ο επικεφαλής θα πρέπει να τύχει και της έγκρισης των μεγάλων αφεντικών της State Grid Corporation of China που πλειοδότησε για το 24 % των μετοχών του ΑΔΜΗΕ έναντι 320 εκατομμυρίων ευρώ.

Υ.Γ: Η κα. Γεροβασίλη των φτωχών και αδυνάτων έκανε καμία δήλωση για τον προορισμό των 320 εκατ. ευρώ των Κινέζων ή δεν πρόκανε να προχωρήσει σε υπολογισμούς με το κομπιουτεράκι χειρός;

Keywords
Τυχαία Θέματα