Μείωση ζημιών κατά 81,2% για την Star Bulk του Πέτρου Παππά

Toυ Μηνά Τσαμόπουλου

Σε τροχιά επιστροφής στα κέρδη έθεσε την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk ο Πέτρος Παππάς. Η καλή εικόνα της ναυλαγοράς και οι σωστές τοποθετήσεις οδήγησαν την εταιρεία το γ' τρίμηνο τα ου 2017 σε μείωση ζημιών κατά 81,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ειδικότερα εμφάνισε ζημιές ύψους 7,4 εκατ. δολαρίων από ζημιές 39,4 εκατ.

δολαρίων πέρυσι.

Για το δ' τρίμηνο του 2017 η εταιρεία έχει ναυλωμένο το 80% του στόλου της έναντι 12.615 δολαρίων ημερησίως κατά μέσο όρο ενώ για το 2018 έχει ήδη καλυμμένο με ναυλοσύμφωνα με το 25% του στόλου με ημερήσιο ναύλο 11.982 δολάρια κατά μέσο όρο.

Όπως τόνισε ο Πέτρος Παππάς κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις καλές συνθήκες της αγοράς τους δύο τελευταίους μήνες και υπέγραψε ναυλοσύμφωνα για 15 πλοία του στόλου της εταιρείας αυξάνοντας τον τζίρο της.

Παραλαβή πλοίου

Μέσα στον Δεκέμβριο η Star Bulk θα παραλάβει το χωρητικότητας 176.300 dwt φορτηγό πλοίο «Star Triumph», χωρητικότητας 176.300 τόνων dw, ναυπηγήσεως του 2004. Το κόστος αγοράς ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια δολάρια. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 67 bulk carriers.

Star Logistics Management

Στο μεταξύ τα ον περσαμένο μήνα η Star Bulk ίδρυσε την εταιρεία Star Logistics Management η οποία θα δραστηριοποιηθεί στη μεταφορά σιτηρών, σε πρώτη φάση ενώ στην πορεία θα τροφοδοτήσει με φορτία τα πλοία του στόλου της εισηγμένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα