Μειώνει το φόρο στα καύσιμα η Κένυα

Ο πρόεδρος της Κένυας, Uhuru Kenyatta, πρότεινε μείωση 50% επί ενός αντιδημοφιλούς νέου φόρου στα πετρελαϊκά προϊόντα και υποσχέθηκε περικοπές δαπανών σε όλες τις κρατικές δραστηριότητες.

Το κράτος αυτό της Ανατολικής Αφρικής εισήγαγε το φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) κατά 16% στη βενζίνη την 1η Σεπτεμβρίου και δήλωσε ότι το μέτρο αυτό θα βοηθούσε την κυβέρνηση να συγκεντρώσει 35 δισ. σελίνια (345,8 εκατ. δολ.) Για να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης του 5,9% του ΑΕΠ

για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2019.

«Πρέπει να διαμορφώσω μια λεπτή ισορροπία μεταξύ βραχυπρόθεσμου πόνου και μακροπρόθεσμου κέρδους», δήλωσε ο Kenyatta σε τηλεοπτικά σχόλια. «Αυτές οι περικοπές του προϋπολογισμού μας, ζητούν από όλους μας στην κυβέρνηση να σφίξουμε τις ζώνες μας».

Η βενζίνη θα πωλείται στη λιανική στα 118 σελίνια ανά λίτρο από 127 σελίνια που κοστίζει σήμερα, αλλά βέβαια πρώτα θα πρέπει οι βουλευτές να αποδεχθούν τις προτάσεις του, δήλωσε ο Kenyatta. Το ντίζελ θα πουλιέται στα 107 σελίνια αντί για 115 σελίνια που είναι η σημερινή του τιμή, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα