Υποχωρεί από τα υψηλά δεκαετίας η Ασία - Σε υψηλά 2 ετών το πετρελαίο

Οι μεγαλύτεροι ασιατικοί δείκτες έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα νεότερα εταιρικά αποτελέσματα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει την περιοδεία του σε διάφορες χώρες της περιοχής.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04% στις 22.548,35 μονάδες. Οι μετοχές πετρελαίου σημείωσαν άνοδο ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες

εμφάνισαν μεικτά πρόσημα. Η Mazda με πτώση 4,3% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. Η Subaru με απώλειες 2,71% μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψής της για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη.

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, προκύπτει ότι η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ θεωρεί πως θα πρέπει να διατηρηθεί η ίδια πολιτική, μεταδίδει το Reuters.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi βρέθηκε υπό πίεση, με πτώση 0,33% στις 2.549,41 μονάδες, λόγω πτώσης στους δεικτοβαρείς τίτλους: η SK Hynix με πτώση 1,07% και η Samsung Electronics χωρίς μεταβολές. Κέρδη ωστόσο κατέγραψαν οι μετοχές των κλάδων καλλυντικών και πετρελαίου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX με πτώση 0,1% στις 5. 953,78 μονάδες. Κέρδη σημειώθηκαν στους τομείς πληροφορικής τεχνολογίας και στις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα οποία ωστόσο απορροφήθηκαν από την πτώση στον κλάδο χρηματοοικονομικών.

Στο μεταξύ, η Westpac ανακοίνωσε αύξηση 3% στα ταμειακά κέρδη, που διαμορφώθηκαν σε $6,17 δισ. για τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Πρόβλεψη του Reuters, έκανε λόγο για αύξηση 4%. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 7% στα $6,11 δισ.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με πτώση 0,22% , ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite με άνοδο 0,52% και ο Shenzhen Composite με κέρδη 1,18%.

Ο ευρύτερος ΜSCI Asia Pacific εξαιρουμένης της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,17%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκαν οι αποκαλύψεις για αρκετούς Σαουδάραβες πρίγκιπες και υπουργούς , μεταξύ τους και ο μεγαλοεπενδυτής πρίγκιπας Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με κατηγορίες διαφθοράς. Η χρηματαγορά της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκε υπό πίεση με πτώση αρχικά, ωστόσο τελικά έκλεισε με άνοδο.

Το ενδιαφέρον επίσης τραβά και η επίσκεψη Τραμπ, στην Ασία, με πρώτη στάση την Ιαπωνία, όπου δήλωσε π[ως «κανένας δικτάτορας δεν μπορεί να υποτιμά την αμερικανική αποφασιστικότητα». Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από δύο έτη. Το μπρεντ με άνοδο 0,48% στα 62,37 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό με άνοδο 0,34% στα 55,83 δολ. το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα