Μεικτό κλείσιμο στην Ασία – Στο επίκεντρο οι ανησυχίες για το εμπόριο

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, με μερικούς δείκτες να ανακάμπτουν μετά από τις απώλειες των πρώτων ωρών των συναλλαγών, παρά τους αυξανόμενους φόβους για το παγκόσμιο εμπόριο.

Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,12% (+26,66 μονάδες) για να κλείσει στις 21.803,95 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,02% (+0,39 της μονάδας) στις 1.743,60 μονάδες.

Παρά τα γενικότερα κέρδη, πάντως, οι ναυτιλιακές σημείωσαν πτώση με τον δείκτη Topix για τις θαλάσσιες μεταφορές να μειώνεται κατά 1,76%.

Στο μεταξύ, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και της τεχνολογίας κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,13%.

Στην Κίνα, οι αγορές κατέγραψαν μικρή πτώση. Ο Shanghai composite με απώλειες 0,04% και ο Shenzhen 0,49%.

Στο μεταξύ, τίθενται σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα από την κινεζική επιτροπή ελέγχου της χρηματαγοράς σε ό,τι αφορά τις εταιρείες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, οδηγεί στην χρηματιστηριακή έξοδο, τις εταιρίες που δεν έχουν καλή απόδοση, μέσω της δραστικής ενίσχυσης των σχετικών προϋποθέσεων παραμονής στην κινεζική χρηματαγορά μετοχών. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή στις λεγόμενες «εταιρείες ζόμπι», αλλά και στις εισηγμένες εταιρίες που καταγράφουν μακροχρόνιες απώλειες κι έχουν χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng με άνοδο 0,33%, πτώση ωστόσο κατέγραψε ο κλάδος της ενέργειας υποχώρησε κατά 1,13%.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο. Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,13% στα 61,04 δολ/βαρέλι και το μπρεντ διεθνούς προέλευσης παρέμεινε αμετάβλητο στα 64,91 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα