Μεικτή η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ομιλία Τραμπ

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα στον απόηχο της ομιλίας Τραμπ κατά την οποία ανανέωσε τις δεσμεύσεις του για αλλαγές στους χρηματοοικονομικούς κανονισμούς για τις τράπεζες. Όπως είπε, θα επιφέρει «κούρεμα» στους κανονισμούς Dodd Frank που επιβλήθηκαν στην αρχή της κρίσης, ώστε να διευκολυνθεί ο δανεισμός των τραπεζών. Παράληλα, έγινε μια δέυτερη απόπειρα ανατροπής του Obamacare.

Σε ό,τι αφορά

τις ευρωαγορές, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ήταν νωρίτερα στο -0,02% με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικά πρόσημα.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στην επικείμενη συνάντηση του Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζιπίνγκ, κατά την οποία αναμένεται ότι θα σκιαγραφηθεί μια πρώτη εικόνα για τις μελλοντικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών το εμπόριο, αλλά και οι σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, μετά και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγιάνγκ προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Πίσω στην Ευρώπη, χθες τη νύχτα οι υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία είχαν τη δεύτερη τηλεμαχία τους, όπου ο ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν με επίκεντρο την ΕΕ.

Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές σημείωσαν άνοδο, λόγω ενδείξεων για σταδιακή σύσφιξη της αγοράς. Το μπερντ διαπραγματεύτηκε στα 54,48 δολ/βαρέλι, με άνοδο 0,57%, ενώ το WTI διαπραγματεύτηκε στα 51,38 δολ., με άνοδο 0,69%.

Keywords
Τυχαία Θέματα