Μεικτή η εικόνα στην Ασία – Θετικά στοιχεία από Κίνα

Μεικτές τάσεις σήμερα Τρίτη στις ασιατικές αγορές, ενόψει της συνεδρίασης της Fed όπου θα ληφθούν αποφάσεις, αλλά και εν έσω ενός περιβάλλοντος πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη μια ημέρα πριν τις ολλανδικές κάλπες, γεγονός που βαραίνει το επενδυτικό κλίμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CME Group, η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Fed αύριο διαμορφώνεται στο 95,2%. Παράλληλα, η αναλύτρια αγορών της CMC, Margaret

Yang, αναφέρει σε σημείωμά της ότι οι ολλανδικές εκλογές συνιστούν ρίσκο, καθώς το ακροδεξιό κόμμα για την ελευθερία προβάλει ως μια από τις πιο ισχυρές πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Στην Ασία και συγκεκριμένα στην Κίνα, θετικά ήταν τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς ανέκαμψε ελαφρώς το momentum για την αύξηση των πωλήσεων κατοικιών κατά τη διάρκεια του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σε σχέση με το τέλος του περασμένου έτους. Οι κινεζικές αρχές έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν σταθερή την αγορά κατοικίας φέτος και να περιορίσουν την εύκολη πίστωση προς τα νοικοκυριά και τους κατασκευαστές.

Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις κατοικιών με βάση την αξία, αυξήθηκαν κατά 22,7% το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έναντι του περασμένου έτους, στα 912,1 δισ. γουάν. Τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί 16,8%.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αναπτύχθηκε με ποσοστό 6,3% στο πρώτο δίμηνο του 2017 έναντι του προηγουμένου έτους, έναντι της αύξησης κατά 6% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 6,1%. Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% τον Φεβρουάριο, σε σχέση με την αύξηση κατά 0,46% τον Δεκέμβριο.

Στο ταμπλό ο Shanghai Composite της Κίνας ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,05%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται πτωτικά κατά 0,19%.
Ήπια πτωτικά με απώλειες 0,12% έκλεισε και ο Nikkei στην Ιαπωνία. Αντίθετα, οριακά κέρδη 0,03% κατέγραψε ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κερδίζει 0,76.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βρέθηκε νωρίτερα στο 1,0644 δολ. ενώ η στερλίνα βρίσκεται σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων μετά το πράσινο φως στην Τερέζα Μέι να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για το Brexit εντός των επόμενων ημερών. Πριν λίγο η στερλίνα ήταν στο 1,2119 έναντι του δολαρίου καταγράφοντας πτώση 0,81%.

Keywords
Τυχαία Θέματα