Απώλειες στις ευρωαγορές ενόψει των ανακοινώσεων της Fed

Πτωτικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,35% στις 382,90 μονάδες.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 υποχωερί κατά 0,04%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,01%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,143%, ενώ στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο χάνει 0,06% και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτηυποχωρεί κατά 0,24%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει

ο κλάδος πρώτων υλών, με πτώση άνω του 2,5%, εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν περί υπαναχώρησης των Κινέζων στις εμπορικές απαιτήσεις τους.
Ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος, Robert Lighthizer, και ο ΥΠΟΙΚ, Steven Mnuchin, σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η γερμανική Bayer έκανε βουτιά 12% μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup που παράγει είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση καρκίνου στον άνθρωπο.
Η βρετανική Inmarsat αντιθέτως έκανε άλμα 16% μετά την ανακοίνωση ότι έχει μπει σε συνομιλίες με ιδιωτικό consortium για εξαγορά ύψους 3,3 δισ. δολ. σε ρευστό.
Στο μέτωπο του Brexit, η Βρετανή πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ να καθυστερήσει η διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ για τουλάχιστον τρεις μήνες.
Η αμερικανική Fed, τέλος, αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τις προβλέψεις της για τα επιτόκια, γα τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα