Μεικτή εικόνα στην Ασία – Τον καλύτερο μήνα του 2017 κλείνει o Nikkei

Με μεικτά πρόσημα κλείνουν τον Σεπτέμβριο οι ασιατικές αγορές μετά την υποχώρηση του δολαρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι αγορές αποτίμησαν την προοπτική της μορφολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 0,03%, στις 20.356,28 μονάδες. Ωστόσο, ο δείκτης κλείνει σήμερα τον μήνα με τις καλύτερες επιδόσεις για το σύνολο του 2017 με μηνιαία άνοδο

κατά 3.6%. Η σημερινή πτώση οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη του γεν.
Το γ' τρίμηνο αναμένεται να είναι κατά κύριο λόγο θετικό για τις ασιατικές μετοχές, με την Ταϊβάν, τη Μαλαισία και την Αυστραλία ωστόσο να σημειώνουν απώλειες.

Πάντως, οι αναλυτές προειδοποιούσαν ότι η σημερινή μπορεί να είναι μια μέρα ρευστοποιήσεων των κερδών από πλευράς επενδυτών, καθώς ένας μεγάλος αριθμός αγορών θα παραμείνει κλειστός τη Δευτέρα, ενώ οι χρηματαγορές της Κίνας δεν θα λειτουργήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας λόγω εορτών.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,90% καθώς κέρδη κατέγραψαν οι τομείς μεταποίησης, λιανεμπορίου και πετρελαίου. Σημαντική άνοδος και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη μετοχή της Hyundai Motor να ενισχύεται 2,04% και της Kia Motors κατά 1,3%.


Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 γύρισε με άνοδο 0,20%, καθώς νωρίτερα ήταν υπό πίεση λόγω των απωλειών στις μετοχές ενέργειας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,36%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη 0,16%.

Σήμερα, οι επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα και την ανακοίνωση μιας σειράς οικονομικών στοιχείων στην Ιαπωνία. Ο δομικός πληθωρισμός Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 0,7% σε ετήσια βάση, ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,7%, έναντι εκτιμήσεων για 2,6%, σύμφωνα με το Reuters.

Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 2,1% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,9%.

Στο μέτωπο της ενέργειας, το πετρέλαιο ανέκαμψε μετά την πτώση περίπου 1% κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τα futures του αμερικανικού αργού να ενισχύονται 0,45% στα 57,67 δολ/βαρέλι, ενώ το μπρεντ μέσα την εβδομάδα ενισχύθηκε σε υψηλό 26 μηνών στα 59,49 δολ/βαρέλι μετά την απειλή της Τουρκίας να κλείσει τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από την κουρδική περιοχή του Ιράκ, λόγω του δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας των Κούρδων της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα