Μεικτή εικόνα στην Ασία – Άλμα για τις μετοχές πετρελαίου

Σε μεικτά πρόσημα οι ασιατικές αγορές με τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου να σημειώνουν άλμα λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που αποτελεί μια σημαντική ένδειξη για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,09%, ενώ

νωρίτερα ο Shenzhen component ενισχύθηκε κατά 0,15%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης  Hang Seng με οριακή πτώση 0,04%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 με άνοδο 0,65% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,9%.

Στη Νότια Κορέα ο  Kospi με απώλειες 0,70%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 με άνοδο 0,29%.

Στη Σιγκαπούρη ο  Straits Times σημείωσε απώλειες 0,68%. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, η οικονομία σημείωσε ανάπτυξη14,7% κατά το β’ τρίμηνο σε ετήσια βάση.

Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2021 κυμαίνονται μεταξύ 6% και 7%, που συνιστά αναβάθμιση της προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση του ΑΕΠ από 4% έως 6%.

Το πετρέλαιο μετά από άνοδο πάνω από 2% την Τρίτη, σήμερα υποχωρεί μα την τιμή του μπρεντ να χάνει 0,28% στα $70,43 ανά βαρέλι ενώ το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού μειώθηκε κατά 0,37% στα $68,04 το βαρέλι..

Οι μετοχές του κλάδου ενισχύθηκαν. Η Santos  με άνοδο 0,87%, η Beach Energy +2,54%, η Oil Search +1.29% και η Origin Energy με άνοδο 3,54%.

Στο Χονγκ Κονγκ η  Petrochina έκανε άλμα 3,41%, η CNOOC με άνοδο 1,61% και η  Sinopec  με άνοδο 1,68%.

Στις ΗΠΑ τώρα, οι αναλυτές αναμένουν ελαφρά επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Ιούλιο, στο 5,3%, έναντι 5,4% τον Ιούνιο. «Εάν καταγραφεί ποσοστό μεγαλύτερο των εκτιμήσεων, τότε πιθανότατα αυτό θα εκληφθεί ως πιο επίμονος του αναμενομένου πληθωρισμός και κίνδυνος να ξεκινήσει άμεσα η περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed»  εκτιμά ο Jun Rong Yeap της IG.

Την ίδια ώρα, το σχέδιο της Γερουσίας για τις υποδομές ύψους 1 τρισ. Δολ. που περιλαμβάνει νέες δαπάνες 550 δισ. για μεταφορές και ευρυζωνικότητα, αναμένεται να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε ακόμη:

Σοκ στην αγορά των crypto: Xάκερς έκλεψαν πάνω από 600 εκατ. δολάρια

Πώς θα είναι η ζωή από Φθινόπωρο: Με αναστολές εργασίας και μέτρα για εστίαση – τουρισμό

Virgin Atlantic: Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ετοιμάζει «σχέδιο πτήσης» για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα