Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η πτώση του πετρελαίου η οποία οδήγησε χαμηλότερα και τη Wall Street αντέστρεψε το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με μεικτά πρόσημα.

Οριακή άνοδος 0,05% για τον Euro Stoxx 600 στις 340 μονάδες, με του περισσότερους κλαδικούς δείκτες να παραμένουν σχεδόν αμετάβλητοι.

Στο 0,4% η άνοδος για τον DAX, ο οποίος περιόρισε σημαντικά τα αρχικά του κέρδη,

τα οποία στηρίχθηκαν στην καλύτερη του αναμενόμενου πορεία του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 108,3 τον Ιούλιο. Ο γερμανικός δείκτης ολοκλήρωσε στις 10.198 μονάδες.

Στον αντίποδα πτωτικά κινήθηκε η βρετανική αγορά, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,3% στις 6.710 μονάδες. Κέρδη 0,16% για τον CAC 40 στις 4.388 μονάδες.

Στο κόκκινο τερμάτισαν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον IBEX 35 να υποχωρεί 0,28% στις 8.575 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 0,52% χαμηλότερα στις 16.692 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις για τον μαύρο χρυσό, με το Brent να υποχωρεί από τα 45 δολάρια και το αμερικανικό αργό από τα 43,30 δολάρια.

Απώλειες 5% για τη μετοχή της Tullow Oil, με αυτή της Randgold Resources να αποδυναμώνεται άνω του 3%. Αντίθετα ράλι 11% σημείωσε ο τίτλος της William Hill, καθώς αναμένεται ότι θα δεχθεί προσφορά εξαγοράς από τις 888 Holdings και Rank Group.

Στο 1,5% τα κέρδη για την Ericsson, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επικεφαλής της Hans Vestberg, ενώ σχεδόν 6% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Ryanair μετά την ανακοίνωση σημαντικής ανόδου στα κέρδη β' τριμήνου.

Εκ νέου σε κλοιό πιέσεων οι ιταλικές τράπεζες, με τη Banca Monte dei Paschi di Siena να υποχωρεί άνω του 8%, καθώς δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου υποστηρίζουν ότι είναι ο μοναδικός ιταλικός χρηματοπιστωτικός όμιλος που απέτυχε στα stress tests της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα