Μεικτές τάσεις στην Ασία με το βλέμμα στους δασμούς Τραμπ

Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζει νέους δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei σημείωσε άνοδο 0,86% στις 22,.746,70 μονάδες χάρη στη συνέχιση της πτώσης του γεν.

Στη Νότια Κορέα,

ο δείκτης Kospi κινήθηκε με άνοδο 0,50%, ενώ στην Κίνα οι αγορές βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα που έδειξαν επιβράδυνση τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα ο δείκτης PMI Caixin υποχώρησε στις 50,8 μονάδες τον Ιούλιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, από τις 51 μονάδες τον Ιούνιο.

Παράλληλα, ανηυσχία έχει προκαλέσει και η είδηδη ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να επιβάλει υπερδιπλάσιους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές από αυτούς που είχε αρχικά ανακοινώσει στις 10 Ιουλίου.

Στα ταμπλό, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,48% ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 υποχώρησε 0,4%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng γύρισε αρνητικά με πτώση 0,51% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά κατά 0,07%.

Ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας, Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας κινήθηκε ανοδικά ενισχυόμενος κατά 0,08% στις απογευματινές συναλλαγές, μετά την είδηση ότι ΗΠΑ και Κίνα επιχειρούν να επανεκκινήσει ο μεταξύ τους διάλογος για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα