Μεικτές τάσεις στην Ασία - Ανοδικά Τόκιο και Σίδνεϊ

Μικρές διακυμάνσεις παρουσίασαν οι ασιατικοί δείκτες, με μέτρια άνοδο στα ταμπλό του Τόκιο και του Σίδνεϊ.

Τα ήπια κέρδη στην Ασία ακολουθούν τη μεικτή εικόνα χθες στη Wall Street, όπου ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε νέο ρεκόρ, κλείνοντας με άνοδο 0,41% στις 7.637,86 μονάδες. Ωστόσο ο Dow Jones έκλεισε πτωτικά, έστω και με οριακές απώλειες, καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι φόβοι για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Πιο αναλυτικά, μικρή άνοδο κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός Nikkei, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες

για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων της, δυο ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Κεμπέκ του Καναδά.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης του Τόκιο ενισχύθηκε κατά 0,38%, καταγράφοντας κέρδη 86,19 μονάδων, για να κλείσει στις 22.625,73 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,15%, με κέρδη 2,63 μονάδων, στις 1.777,59 μονάδες.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite έκλεισε με οριακή πτώση 0,06% στις 3.112,44 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,64% στις 31.292,22 μονάδες, με ώθηση από τις μετοχές τεχνολογίας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,50% στις 6.025,10 μονάδες χάρη στις μετοχές των κλάδων πρώτων υλών και πετρελαίου. Οι κολοσσοί του τομέα εξορύξεων Rio Tinto και BHP ενισχύθηκαν κατά 2,68% και 1,86% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας σημείωσαν απώλειες.

Ο διευρυμένος MSCI' για τις περιοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας κέρδισε έδαφος με άνοδο 0,53% στις απογευματινές συναλλαγές στην Ασία.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές στη Νότια Κορέα.

Αν και το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε, ωστόσο οι εμπορικές ανησυχίες παραμένουν. Η Κίνα συμφώνησε να αγοράσει αγροτικά προϊόντα και αγαθά ενέργειας από τις ΗΠΑ αξίας 70 δισ. δολ. αν οι ΗΠΑ δεν επιβάλουν δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, ανέφερε χθες η WSJ. Tώρα, το [μπαλάκι] είναι στο τερέν του Τραμπ, καθώς όπως αναφέρει ο CEO της Capital Link International, Brett McGonegal, μετά την πρωτοβουλία προσέγγισης της Κίνας αναμένονται οι κινήσεις της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα