Μεικτές τάσεις στην Ασία - Άλμα 18% για Softbank

Με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας εν αναμονή νέων συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών. Στο μεταξύ, οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia) αναζωπύρωσαν τις προσδοκίες για μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.

Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,59% με απώλειες 122,78 μονάδων, για να κλείσει στις 20.751,28 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 0,83%

και απώλειες 13,10 μονάδων, στις 1.569,03 μονάδες.Η μετοχή της Fast Retailing υποχώρησε κατά 2,70%, ενώ αντιθέτως της Softbank Group έκανε άλμα 17,73% μετά την ανακοίνωση της ιπαωνικής εταρείας τεχνολογίας ότι θα προχωρήσει στην αγορά μετοχών αξίας 600 δισ. γεν, στο μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στην Ιστιαία της.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,1% στις 6.092.50 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες σε άνοδο. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,75%, με τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες σε άνοδο: στο +1,70% η Australia and New Zealand Banking Group, άνοδος 2,01% για την Commonwealth Bank of Australia , στο +1,93% για τη Westpac και στο +1,26% η National Australia Bank .

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, σε ομιλία του χθες σημείωσε ότι τα χαμηλότερα επιτόκια "ενδεχομένως να είναι η κατάλληλη στάση σε κάποια στιγμή", εάν η ανεργία συνεχίσει να αυξάνεται και δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για τον πληθωρισμό.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο της στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αν και αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία της ανάπτυξης στην Αυστραλία στο 3% περίπου από 3,5% προηγουμένως.

Ο νοτιοκορεατικός Kospi έκλεισε χωρίς μεταβολές στις 2.203,42 μονάδες, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του χρηματιστηρίου της χώρας μετά από πολυήμερη αργία.
Οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν παρέμειναν και σήμερα κλειστές για τις διακοπές του νέου Σεληνιακού Έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα