«Μεικτές» τάσεις σε εβδομαδιαία βάση στις ευρωαγορές

Το ράλι της Παρασκευής, μετά τα πολύ καλά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, δεν κατόρθωσε να «σώσει» όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κάποια εξ αυτών να εμφανίζουν απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, κυρίως εξαιτίας του sell off σε τραπεζικές μετοχές, καθώς η ΕΚΤ δεν έπεισε με τον τρόπο διεξαγωγής των stress tests, με αρκετούς αναλυτές να υποστηρίζουν ότι τα σενάρια που εξετάσθηκαν ήταν εξαιρετικά

ήπια.

Αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες 0,2%, ανά και την Παρασκευή ενισχύθηκε 1,05% φθάνοντας στο επίπεδο τον 341 μονάδων.

Στον αντίποδα κέρδη 0,29% σημείωσε σε εβδομαδιαία βάση ο DAX 30, με κλείσιμο στην τελευταία συνεδρίαση στις 10.367 μονάδες και κέρδη της τάξης του 1,36%. Σε ιδιαίτερα καλή πορεία παρέμεινε το βρετανικό χρηματιστήριο, με τον FTSE 100 να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση της Παρασκευής στις 6.793 μονάδες με άνοδο 0,79% και να κλείνει την εβδομάδα ενισχυμένος κατά 1%.

Στο 0,65% οι εβδομαδιαίες απώλειες για τον CAC 40, ενώ την Παρασκευή κινήθηκε κατά 1,49% υψηλότερα στις 4.410 μονάδες.

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται κατά 1,84% στις 8.539 μονάδες, αλλά αυτό δεν κατόρθωσε να «σβήσει» τις εβδομαδιαίες του απώλειες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 0,55%.

Κέρδη 2,4% για τον ιταλικό FTSE MIB την Παρασκευή στις 16.626 μονάδες, με πτωτικό, όμως, κλείσιμο για την εβδομάδα,καθώς υποχώρησε 1,3%, εξαιτίας των ιδιαίτερα ισχυρών πιέσεων που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια αρκετών συνεδριάσεων οι τραπεζικές μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα