Δεν πείθονται οι ευρωαγορές από το αμερικανικό ράλι

Σε μεικτό έδαφος διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές που δεν φαίνονται τελικά να πείθονται από τα υψηλά δεκαετίας που πέτυχαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street.

O πανευρωπαικός Stoxx 600 άνοιξε μέ άνοδο 0,4% ωστόσο στις μεσημεριανές συναλλαγές σημειώνει πτώση 0,61% στις 333,18 μονάδες.

Ο δείκτης είναι ακόμα σε τροχιά διόρθωσης καθώς με το σημερινό άνοιγμα βρισκόταν 17% κάτω από τα υψηλά 52 εβδομάδων .

Μεικτά πρόσημα επικρατούν στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Ο Βρετανικός FTSE 100 σημείωνει πτώση 0,50%, ο γερμανικός DAX

χάνει 1,23%, ο γαλλικός CAC που το πρρωί ενισχυόταν κατά 1% πριν λίγο σημείωνε κέρδη 0,17%. Απώλειες 1,04% για τον ιταλικό FTSE MIB, ενώ 0,29% χάνει ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης της Φρανκφούρτης είναι σε bear market, καθώς βρίσκεται 22% χαμηλότερα από τα υψηλά 52 εβδομάδων.

Η μεγάλη άνοδος στη Wall Street πάντως έφερε ανακούφιση στις διεθνείς χρηματαγορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 1.000 μονάδες, μετά από report της Mastercard ότι οι πωλήσεις των εορτών αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, μειώνοντας έτσι τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Πίσω στην Ευρώπη οι μετοχές του κλάδου του λιανικού εμπορίου σημείωναν το πρωί τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 1,2%.

Στην Ιταλία, ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει απώλειες μετά την απόφαση του βασικού μετόχου της Banca Carige να μπλοκάρει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ της τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στα επιχειρηματικά νέα, η γαλλική Vinci Airports ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου με τίμημα 3,7 δισ. δολ. Η μετοχή της Vinci σημείωσε άνοδο 1%.

Ράλι σημειώθηκει στις μετοχές της Ασίας, με τον Nikkei να εξέρχεται της bear market καθώς σημείωσε κέρδη 3,8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα