Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση νέων εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και δηλώσεις από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο νωρίτερα απώλειες 0,08% στις 383,75 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο Λονδίνο ο FTSE100, στη Φρανκφούρτη ο DAX, στο Παρίσι ο CAC40, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35

Τις χειρότερες επιδόσεις

καταγράφει ο κλάδος κατασκευών και οικοδομικών υλικών με πτώση 0,28%, ενώ ο κλάδος πρώτων υλών σημειώνει άνοδο 0,31%, λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Η μετοχή της Getinge με άνοδο 6,5% μετά τα αποτελέσματα β' τριμήνου, ενώ η κατασκευαστική Hella σημείωσε άνοδο 6,8% μετά τη σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών.
Η Thyssenkrupp επίσης σημείωσε άνοδο 5% μετά την είδηση ότι ο πρόεδρος παραιτήθηκε, μετά την αποχώρηση του CEO την περασμένη εβδομάδα μετά από πιέσεις μετόχων.

Στον αντίποδα, η Husqvarna υποχώρησε άνω του 10% λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Η εταιρεία μείωσε τους στόχους για το περιθώριο λειτουργικού κέρδους για φέτος.

Στο μεταξύ, οι παίκτες της αγοράς θα παρακολουθούν τι θα συμβεί στο Καπιτώλιο σήμερα, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Fed για τη νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, σε μια συγκυρία όπου οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην καμπύλη των αποδόσεων, που συγκρίνει τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια, καθώς αυτός ο δείκτης έδειχνε προηγουμένως ύφεση της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα