Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη εν μέσω των απειλών για νέους αμερικανικούς δασμούς

Σε μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω ανανεωμένων φόβων για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,01% στις μονάδες 377,80 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,09%, γερμανικός DAX σημειώνει πτώση κατά 0,47%, ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες 0,20%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,27% και ο ισπανικός IBEX κινείται ανοδικά κατά

0,32%.

Τις χειρότερες επιδόσεις σημειώνει ο κλάδος τεχνολογίας με πτώση 0,6% λόγω των αυξημένων εμπορικών φόβων. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Sopra Steria Group και της Siltronic με απώλειες 3,9% και 2,5% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα η σουηδική H&M με άνοδο 10% μετά τα απροσδόκητα καλά αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο. Όπως ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής στον κόσμο οι προσπάθειες να ανταγωνιστεί τις εταρείες που κάνουν on line πωλήσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στις παγκόσμιες εμπορικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του Reuters ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει νέους δασμούς σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας $200 δισεκατομμυρίων αρχής γενομένης από σήμερα.

Το ύψος των δασμών αναμένεται να κινείται γύρω στο 10%, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πολύ κάτω δηλαδή από το 25% που είχε αναφέρει πως εξετάζει ο Λευκός Οίκος.
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το Πεκίνο μπορεί να ακυρώσει τις προτεινόμενες εμπορικές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αν η κυβέρνηση του Τραμπ προχωρήσει σε νέους δασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα